Annonce:
Annonce:

Scorer kassen i England: Dansk stjerne helt i top efter kæmpe-skifte

Den danske landsholdsstjerne kommer til at tjene langt mere om året, når hun skifter amerikanske Portland Thorns ud med engelske Manchester City

Nadia Nadim får en betydelig bedre kontrakt i Manchester City. Foto: Manchester City
Nadia Nadim får en betydelig bedre kontrakt i Manchester City. Foto: Manchester City
Annonce:
Følg Fodbold

Den bedste kvindelige liga i England bliver en markant profil rigere fra 1. januar næste år. En dansk profil endda.

For landsholdsprofilen Nadia Nadim har valgt at skifte amerikanske Portland Thorns ud med Manchester City frem til sommeren 2019.

Angriberen begrunder skiftet med ønsket om nye udfordringer og at vinde trofæer i den storsatsende klub. Og derudover er den mindre afstand til Danmark også positiv for den kommende City-spiller

- Selvfølgelig vil jeg også gerne være tættere på min familie, for jeg synes jo, at jeg er rigtig langt væk og går glip af rigtig, rigtig meget, siger Nadim til TV2 Sport.

En helt tredje grund til at skifte USA med England kunne også været baseret på det økonomiske.

Annonce:

For ifølge Ekstra Bladets oplysninger kommer Nadia Nadim til at tjene markant mere i Europa end i sin amerikanske klub. Faktisk kommer hun i top tre over de bedst betalte spillere i Manchester City. Det er almen kendt, at det netop er City, der giver de bedste lønninger i den engelske liga.

Nadim fejrer EM-succesen. Foto: Mikkel Tariq Khan.
Nadim fejrer EM-succesen. Foto: Mikkel Tariq Khan.
 

I USA kunne Nadim kun tjene 42.000 dollars om året (red. 265.000 kroner) på grund af et lønloft, som de amerikanske klubber må leve op til.

I City kan angriberen dog se frem til mere end en fordobling på lønsiden. Den 29-årige spiller kommer nemlig til at tjene cirka 8000 euro (ca. 60.000 danske kroner) om måneden - dermed bliver det 720.000 på årsbasis.

Nadia Nadims agent Michael Fallbäck vil ikke kommentere de nævnte tal, men han understreger, at hendes klient har fået en god kontrakt.

- Nej, det vil jeg ikke sige noget til. Men hun er på en kontrakt (I City red.), som hun er glad for. Og en kontrakt som hun har gjort sig fortjent til. Det er på grund af hendes præstationer på klub og landshold, at hun nu får muligheden for at spille for en af Europas bedste klubber, siger agenten til Ekstra Bladet.

Han nævner desuden, at der var stor interesse for Nadim efter EM.

Annonce:

- Efter slutrunden var interessen ret stor. Der var tilbud fra Tyskland, Spanien, Italien, Frankrig og andre klubber i England. Men Manchester City havde den bedste pakke, og derfor sagde hun ja til dem, siger agenten.

Nadia Nadim spillede alle kampe for Danmark ved EM-slutrunden i Holland i sommer. Det blev til to scoringer i seks kampe.

Dansk topspiller skifter til storklub

Landsholdsstjerne roser modpart midt i konflikten: 'Det er god stil'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: