Siger nej til 12. mio. kr: Boilesen afviser storklub

Nicolai Boilesen havde konkret tilbud fra den tyrkiske storklub, Trabzonspor, som han ikke fandt sportslig attraktiv

Det er mere end ét år siden Nicolai Boilesen senest spillede for Ajax. Nu udløber kontrakten og han er på klubjagt. I første omgang har han afvist et attraktivt tilbud fra Trabzonspor. (Foto: AP)
Det er mere end ét år siden Nicolai Boilesen senest spillede for Ajax. Nu udløber kontrakten og han er på klubjagt. I første omgang har han afvist et attraktivt tilbud fra Trabzonspor. (Foto: AP)

Penge er ikke alt. De sportslige udfordringer er langt vigtigere.

Det er konklusionen efter Nicolai Boilesen har valgt at sige nej tak til et særdeles attraktivt tilbud fra den tyrkiske storklub Trabzonspor.

Ifølge tyrkiske pressekilder var tyrkerne parat til at betale 12. mio. kr. netto om året til den 24-årige snart forhenværende Ajax-back.

Men Nicolai Boilesen har takket pænt nej tak til den mulighed.

Det bekræfter Nicolai Boilesens rådgiver, Kenny Boilesen, over for Ekstra Bladet.

- Nicolai har sagt pænt nej tak til et tilbud fra Trabzonspor. Vi kan og vil normalt ikke kommentere på alle de rygter, der kører i danske og internationale medier, men dette har været så hårdnakket og med meldinger om, at vi allerede har skrevet under med den tyrkiske klub, at jeg gerne vil kommentere det.

- Trabzonspor er kommet med et meget flot tilbud og meget ambitiøse planer. De har i et stykke tid udvist seriøs og kraftig interesse, så ja, vi har da bestemt været i dialog med klubben. Men vi må også samtidig sige, at Trabzonspor lige nu ikke passer ind i de planer, som vi har for Nicolais fortsatte sportslige udvikling, siger Kenny Boilesen til Ekstra Bladet.

Han uddyber videre, hvorfor det blev et nej tak til tyrkerne:

- Det er ikke pengene, der driver Nicolais valg. Så kunne han have sagt ja til den meget flotte pakke, som Trabzonspor tilbyder - og som andre klubber har tilbudt. Men det skal være det helt rigtige valg, rent sportsligt, for på dette sted i hans karriere er det udelukkende hans fodboldmæssige udvikling, det handler om.

- Der er mange overvejelser. Er det for eksempel bedst for Nicolais spillestil og udvikling at spille for en mindre klub i en stor liga? Eller at spille om mesterskab i en topklub på niveauet lige under de allerstørste ligaer?, siger Kenny Boilesen.

Brandvarm Bundesliga

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der aktuel interesse fra Bundesligaen, som vil være en liga, der godt kan passe til Nicolai Boilesens spillestil.

Hans rådgiver bekræfter, at der er gang i en del ting for tiden.

- Der er dialog i flere retninger, men det er bare vigtigere at finde det helt rigtige sportslige tilbud end at lukke en aftale lige nu og her i starten af transfervinduet samtidig med et EM, der tager meget af klubbernes opmærksomhed, påpeger han.

 

Et år i frostboksen
Nicolai Boilesen har befundet sig ét år i frostboksen i Ajax.

Daværende cheftræner Frank de Boer smed ham ud i kulden sidste sommer, fordi han ikke ville forlænge sin nuværende kontrakt, der står til udløb om blot to uger.

Siden fik det alvorlige konsekvenser for Nicolai Boilesen, der blev sendt ned at træne med Jong Ajax og samtidig ikke fik lov at spise eller deltage i fælles aktiviteterne for klubbens førstehold.

Nicolai Boilesen fik ikke engang lov til at spille kampe på klubbens næstbedste mandskab, Jong Ajax. Han havde kun tilladelse af klubben til at deltage i den daglige træning med reserverne.

Nu udløber kontrakten altså om to uger, hvor Boilesen er en fri mand til at finde en ny arbejdsgiver, uden Ajax på nogen måder kan blande sig i tingene.

Boilesen ude i kulden - men ingen transfer-panik

Hektisk transfer-sommer: Disse danskere kan stå foran klubskifte

Skifte meldes på plads: Boilesen enig med ny klub