Simon Kjær-bejler styres af kriminel

Fenerbahce ledes af den kontroversielle Aziz Yildirim, der ikke er bleg for at føre sig frem

Aziz Yildirim ved præsentationen af Diego til Fenerbahce - Diego og Simon Kjær er  tidligere holdkammerater i Wolfsburg (Foto: AP)
Aziz Yildirim ved præsentationen af Diego til Fenerbahce - Diego og Simon Kjær er tidligere holdkammerater i Wolfsburg (Foto: AP)

Der er ikke mangel på store armbevægelser i Fenerbahce, som er den største klub i Tyrkiet sammen med Galatasaray.

Fenerbahce styres med hård hånd af den kontroversielle præsident Aziz Yildirim, som har skabt sig en formue på militærkontrakter med den tyrkiske regering og NATO.

Yildirim var dog hovedperson i en af de største skandaler i tyrkisk fodbold, da han i 2012 blev idømt seks års fængsel for at være bagmand for en større kriminel ring, der stod bag en række bestikkelsessager.

Det blev blandt andet afsløret, at Yildirim med bestikkelse havde sørget for at få påsat venlige dommere til flere af Fenerbahces kampe i 2011. Det kostede også Fenerbahce en hård UEFA-straf, hvorfor det først er fra den kommende sæson, at den tyrkiske klub igen kan deltage i europæisk fodbold uden for ligaen.

Selv om Yildirim røg nogle år bag tremmer, så har han aldrig sluppet styringen af Fenerbahce, og han er netop blev genvalgt til endnu en periode i spidsen for den store klub.

Hans første bedrift efter genvalget var at hente den anerkendte portugisiske træner Vitor Pereira i Olympiakos.

1 af 2 Simon Kjær menes at være tæt på en aftale med tyrkiske Fenerbahce. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 2 Aziz Yildirim ved præsentationen af Diego til Fenerbahce - Diego og Simon Kjær er tidligere holdkammerater i Wolfsburg (Foto: AP)
12 kommentarer
Vis kommentarer