Skandaleramt forbund dropper præsident for en stund

Nord- og Centralamerikas fodboldforbund vil ikke med det samme finde en afløser for sin suspenderede præsident

CONCACAF er foreløbig uden præsident. (Foto: All Over Press)
CONCACAF er foreløbig uden præsident. (Foto: All Over Press)

Concacaf, der er fodboldforbund for Nord- og Centralamerika og Caribien, vil ikke her og nu forsøge at erstatte sin suspenderede præsident, Alfredo Hawit.

Det meddeler forbundet i en pressemeddelelse på sin hjemmeside sent mandag.

Alfredo Hawit, som også er vicepræsident i FIFA, blev suspenderet i 90 dage i fredags.

Intl. fodbold FIFA suspenderer to sydamerikanske fodboldpræsidenter

Det gjorde han i en særlig sag om bestikkelse i forbindelse med salg af marketingrettigheder i forbindelse med fodboldkampe i Latinamerika, herunder VM-kvalifikationskampe.

Også præsidenten for det sydamerikanske fodboldforbund, Conmebol, Juan Angel Napout fra Paraguay, blev suspenderet i fredags.

- Forbundets eksekutivkomité har enstemmigt vedtaget ikke at udpege en ny præsident, men i stedet lede forbundet gennem medlemmer af eksekutivkomitéen, indtil en ny præsident er valgt demokratisk, lyder meldingen fra Concacaf.

Valget finder sted i Mexico City på forbundets kongres den 12. maj.

Skandalen ruller videre i FIFA. (Foto: AP) Intl. fodbold FIFA-skandalen fortsætter: 16 mere i fedtefadet

Beslutningen kommer, efter at Concacaf har måttet konstatere, at forbundets nu seneste tre præsidenter alle er mistænkt i større bestikkelsessager i Fifa.

- Det er nøglen til Concacafs fremtid, at den næste præsident bliver valgt af en enig og fuld kongres, snarere end at han blot bliver udpeget, lyder det i en pressemeddelelse fra Horace Burrel, som er medlem af Concacafs eksekutiv komité.

Alfredo Hawit havde således kun været præsident siden maj, hvor hans forgænger Jeffrey Webb var blandt de mange, som blev tilbageholdt i Schweiz.

Webbs forgænger Jack Warner er også mistænkt i sagen om korruption i FIFA.

Det var på dette luksushotel i Zürich, at de seneste FIFA-bosser røg i fælden. (Foto: AP) Intl. fodbold USA fortsætter jagten på fodboldfolk i Fifa-sag

0 kommentarer
Vis kommentarer