Annonce:
Annonce:

Skatte-skandalen ruller: Laudrup-agent tjente formue på Swansea

Ifølge Politiken tjente fodboldagenten Bayram Tutumlu omkring 32 millioner kroner på Swanseas spillerhandler

Annonce:
Følg Fodbold

Fodboldagenten Bayram Tutumlu tjente op mod 32 millioner kroner på syv spillerhandler i fodboldklubben Swansea.

Handlerne foregik i den periode, hvor Michael Laudrup var ansat i klubben som manager.

Det skriver Politiken Søndag.

Trods mulig skattesnyd: 'Ingen konsekvenser for Ronaldo'

Avisen har fået adgang til kontrakter, bankoverførsler, mails, fakturaer og skjulte agentaftaler via whistleblowerplatformen Football Leaks.

Disse dokumenter viser, at Bayram Tutumlu, der er mangeårig agent for Michael Laudrup, i mindst syv tilfælde havde personlige økonomiske interesser i spillerhandler i den walisiske klub.

Det gælder blandt andet for handlerne med spillerne Chico Flores og Pablo Hernández.

Efter alt at dømme er det sket uden kendskab fra Swansea, hvis penge ad omveje er endt i lommen på Bayram Tutumlu, skriver avisen.

Annonce:

Ifølge Politiken skrev britisk presse i sommeren 2013, at Bayram Tutumlu forsøgte at tage uretmæssig kontrol over Swanseas transferpolitik, og avisen nævner, at Tutumlu dengang offentligt understregede, at han "ingen penge tjente" på Swanseas spillerhandler.

Bayram Tutumlu har angiveligt hentet en formue på Michael Laudrups ophold i Swansea. Foto: Lars Poulsen
Bayram Tutumlu har angiveligt hentet en formue på Michael Laudrups ophold i Swansea. Foto: Lars Poulsen
 

Michael Laudrup var fra sommeren 2012 til februar 2014 manager i Swansea, som også havde danskerens agent Bayram Tutumlu på lønningslisten.

Michael Laudrup blev fyret i Swansea, og klubben begrundede 13. februar 2014 ifølge Politiken fyringen over for den britiske trænerunion, League Manager's Association således:

- Klubben havde mistanke om, at Michael Laudrup ikke ønskede en given spiller til klubben, medmindre Bayram Tutumlu var involveret i den pågældende spillerhandel. (...) Klubben undersøger fortsat spillerhandler for at kunne fastslå, om de blev indgået på klubbens bekostning, mens Bayram Tutumlu var tilknyttet klubben, og i hvilket omfang (om noget) Michael Laudrup var involveret i det.

Annonce:

Det endte med, at Swansea ikke kunne bevise uregelmæssigheder, og klubben betalte ifølge Politiken 14,4 millioner kroner i skattefri godtgørelse til Michael Laudrup, mens Bayram Tutumlu modtog 3,2 millioner kroner.

Ifølge Politiken viser interne mails, at Michael Laudrup dengang kategorisk afviste over for Swansea, at han nogensinde som træner havde modtaget penge fra en spillerhandel.

Dette budskab gentager Michael Laudrup over for Politiken Søndag.

Her scorede Tutumlu kassen

Syv handler gav en gevinst på op mod 32,3 millioner kroner. Bayram Tutumlus arbejde i kulissen, mens Michael Laudrup var i Swansea, har været et særdeles lukrativt foretagende. Her følger oversigten over de indbringende aftaler.

Chico Flores (Swansea-aftale indgået juli 2012)
Ifølge oplysningerne fra Football Leaks er der foretaget en delingsaftale mellem Flores’ spilleragent og Tutumlu, som betyder, at 162.500 euro (ca. 1,2 mio. kr.) af det samlede agenthonorar på 500.000 euro (ca. 3,7 mio. kr.) skulle gå til Tutumlus selskab IBTD International.

Pablo Hernández (Swansea-aftale indgået august 2012):
Den spanske stjernes kontraktoplysninger viser, at Hernández indgik en personlig aftale med Tutumlu som del af aftalen. De fortrolige dokumenter fra Football Leaks viser, at Tutumlu senere sender en regning til Pablo Hernández på 279.651,67 euro (ca. 2,1 mio. kr.).

Roland Lamah (Swansea-aftale indgået januar 2013:
Tutumlu scorer angiveligt et engangsbeløb på 198.000 euro (ca. 1,5 mio. kr.), da Lamah indgår en lejeaftale, der sender ham til Swansea i halvandet år med mulighed for forlængelse. Det sker, da Laudrups agent har en fast aftale med agenturet Promoesport - som har Lamah på sin klientliste – om, at 66 procent af alle agenthonorarer skal gå til Tutumlu.

José Cañas (Swansea-aftale indgået januar 2013):
Swansea indgår i januar indgår en forhåndsaftale med Betis-spilleren om, at overgangen gennemføres om sommeren som en fri transfer. I den forbindelse indgår klubben en kommisionsaftale med Cañas’ agent om, at denne skal have 2,5 mio. euro, hvis aftalen effektueres. Dernæst indgår Tutumlu en aftale med spilleragenten, der sikrer ham 1,47 mio. euro (ca. 10,9 mio. kr.) samt muligheder for yderligere indtjening ved eventuelt videresalg.

Alejandro Pozuelo (Swansea-aftale indgået februar 2013):
Også her nyder Tutumlu godt at sin aftale med Promoesport. Agenturet garanteres 2,5 mio. euro, da Pozuelo i januar indgår en forhåndsaftale om at skifte på en fri transfer til Swansea den følgende sommer. Heraf går 66 procent af beløbet til Tutumlu, der altså scorer ca. 12,3 mio. kr.

Álvaro Vázquez (Swansea-aftale indgået august 2013):
Tutumlu indgår aftale med Getafe om, at han skal have 15 procent af 1 mio. euro, som er beløbet, Swansea betaler for at leje spilleren. I februar 2014 overføres 150.000 euro (1,1 mio. kr.) til Tutumlus selskab BIT Consulting FZE i de Forenede Arabiske Emirater.

Ben Davies (Swansea-aftale indgået september 2014):
En aftale med Davies’ spilleragent betyder, at Tutumlu får ret til 67 procent af alle agent-indtægter, der vedrører den walisiske back. Da Swansea forlænger med Davies i januar 2014 og siden sælger profilen til Tottenham, giver det spilleragenten mindst 500.000 pund, hvorfor Tutumlu alene på baggrund af denne handel står til at have krav på 335.000 pund.

Kilde: Politiken

Ronaldo ikke den eneste: Flere stjerner mistænkt for skattesvig

Ronaldo taget med underbukserne nede - gemmer milliard i skattely
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: