Annonce:
Annonce:

Spaniere flirter med Simon Kjær: Her er prisen

Landsholdets anfører koster i omegnen af 100 mio. kr. hvis Sevilla skal købe ham fri i den tyrkiske storklub - der er kontakt mellem klubberne

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold

Simon Kjær kan være på vej mod en ny, stor sportslig udfordring.

Den danske landsholdsanfører har været sat i forbindelse med Milan, og det rygte vil stadig ikke dø, selv om klubben nu har hentet Leonardo Bonucci i Juventus. Men det kan være, at den italienske storklub bliver overhalet af spanske Sevilla, der aktuelt leder efter en defensiv styrmand til det centrale forsvar efter klubben har solgt Adil Rami til Olympique Marseille.

Officielt er Kjær ikke til salg
Ifølge Ekstra Bladets spanske kilder er der kontakt mellem Sevilla og Simon Kjærs tyrkiske arbejdsgiver, Fenerbache. Den store udfordring kan blive om spanierne er parate til at betale en transfer i omegnen af 13 mio. euro – 97,5 mio. kr.

Hvis et salg i den størrelsesorden bliver en realitet, vil Simon Kjær være sommerens dyreste dansker, der foreløbig er handlet her i transfervinduet.

Annonce:

Officielt er Simon Kjær ikke til salg. Det har klubbens præsident Aziz Yildirim slået fast ved mange lejligheder. Han vil beholde sin nøglespiller.

Men fakta forholder sig nu således, at Fenerbahce er voldsomt udfordret i forhold til Finansiel Fair Play reglerne fra UEFA, det europæiske fodboldforbund.

Selv om Fenerbahce i sommerens transfervindue har hentet flere markante forstærkninger, så som Idriss Kameni fra Malaga, Mathieu Valbuena fra Lyon, Nabil Dirar fra Monaco Mauricio Isla fra Cagliari og den tyrkiske landsholdsspiller Mehmet Ekici fra Trabzonspor, skal klubben overholde lønbudgetterne. Netop på det felt er der ingen nåde fra UEFA, der har klubben under skærpet observation.

Presset af Finansiel Fair Play
Simon Kjær er sammen med Robin van Persie, der i øvrigt sættes i forbindelse med Feyenoord i hjemlandet og flere klubber i Premier League, truppens to dyreste spillere. Simon Kjær tjener årligt 30 mio. kr. netto og er derfor en meget krævende post på klubbens lønbudget.

Annonce:

Derfor vil et salg af den danske landsholdsspiller give god mening, fordi klubben får frigivet mange lønkroner, så Fenerbahce stadig lever op til UEFAs regler om Finansiel Fair Play.

Hvis man samtidig nærstuderer Simon Kjærs karriere, skifter landsholdets anfører som regel klub hvert andet år.

Derfor er 2017 også året, hvor Simon Kjær kan være på vej mod en ny, sportslig udfordring, selv om han med garanti kommer til at gå på kompromis med en årsløn på 30 mio. kr. efter skat i Tyrkiet.

Hvis Sevilla bliver næste destination kommer den solide stopper ikke til samme lønniveau.

Mikkel Beck, der er rådgiver for Simon Kjær, har aktuelt gode erfaringer med Sevilla. Han har netop sendt den franske landsholdsspiller Sebastien Corchia til klubben fra franske Lille.

Sevilla har haft stor europæisk succes de senere år. Klubben har vundet Europa League tre år i træk og i øvrigt vundet turneringen fem gange de seneste 11 sæsoner.

Annonce:

I denne sæson skal klubben forsøge at kvalificere sig til Champions League efter fjerdepladsen i den spanske liga i denne sæson.

Simon Kjær har kontrakt med Fenerbahce til sommeren 2019. Han skiftede i sommeren 2015 fra franske Lille for et beløb i omegnen af 75 mio. kr.

Sådan kan Simon Kjær komme til AC Milan

Simon Kjær har fået ny træner

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: