Spillede OL for Danmark: Nu vælger han afrikansk landshold

Eddi Gomes spillede OL for Danmark, men i weekenden blev han matchvinder i sin debut for Guinea-Bissau

Eddie Gomes førte an i Danmarks forsvar under OL - i weekenden fik han debut for Guinea-Bissau. Foto: ritzau/Jonas Olufson
Eddie Gomes førte an i Danmarks forsvar under OL - i weekenden fik han debut for Guinea-Bissau. Foto: ritzau/Jonas Olufson

Ved OL i Rio tilbage i august var den tidligere Esbjerg-spiller Eddi Gomes med på det danske landshold, som nåede kvartfinalen i OL-fodboldturneringen.

U21-keepere i kaos før EM: Brugte 5000 kr. på taxi

Den 28-årige forsvarsspiller fra den kinesiske klub Henan Jianye var en af de tre spillere født efter 1. januar 1993, hvert hold måtte stille med. Men det blev også sidste optræden i rødt og hvidt.

Uden for mediernes rampelys debuterede Gomes, hvis forældre kommer fra Guinea-Bissau, i weekenden for det afrikanske land i en kamp mod Namibia.

Ikke bare debuterede han, Gomes blev også matchvinder i sejren på 1-0.

Må forlade EM: Stort forsvarstalent skal i kemoterapi

Da OL-fodboldturneringen ikke tæller som officielle landskampe under Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), var Eddi Gomes stadig fri til at vælge sit landshold.

Inden turen gik til kinesiske Henan Jianye, spillede Eddie Gomes i Herlev IF, HB Køge og Esbjerg. Foto: ritzau/Jens Dresling
Inden turen gik til kinesiske Henan Jianye, spillede Eddie Gomes i Herlev IF, HB Køge og Esbjerg. Foto: ritzau/Jens Dresling

- Man skal aldrig sige aldrig, men Danmark ville nok aldrig komme til at kigge min vej. Jeg fylder snart 29 år og lige præcis i midterforsvaret har Danmark nogle virkelig gode spillere, som gør det godt i Europa, siger Gomes til BT.

Superligaens dyreste? Nu er han på vej mod ny klub

Han er født i det afrikanske land, men har ellers haft stort set hele sin opvækst i Danmark. Derfor var valget om at sige ja til Guinea-Bissau også svært.

- Jeg er opvokset i Danmark og holder meget af landet. Så det var svært at sige ja til Guinea og dermed nej til Danmark, forklarer den 196 centimeter høje centerforsvarer.

Nu svarer Tøffe igen på angreb: Kvist er en wannabe-macho

- Men de fik mig overtalt mig til det, og jeg tror, at det kan være en superfed oplevelse. Det er en god måde at give noget tilbage til landet. Det er et lille land, og landsholdet betyder meget dernede.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri