Spilleragent efter transferbombe: De har ikke tænkt sig om

Spilleragent Mikkel Beck er med på, at transfersystemet kan blive bedre - men at afskaffe det lyder ikke gennemtænkt, påpeger han

Mikkel Beck er ikke helt begejstret for Fifpros tanker om at afskaffe transfersystemet i fodboldens verden. (Foto: Ole Kjær)
Mikkel Beck er ikke helt begejstret for Fifpros tanker om at afskaffe transfersystemet i fodboldens verden. (Foto: Ole Kjær)

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager og hendes stab skal i den kommende tid tage stilling til, om FIFA's transfersystem er konkurrenceforvridende.

Det mener spillerforeningen Fifpro, der har rejst sagen.

Den vil have afskaffet transfersystemet - en idé, der ikke overraskende ikke vinder gehør hos Mikkel Beck, der som spilleragent får en bid af kagen, hver gang en af hans spillere bliver handlet.

- Hvis der ingen transfer var, så kunne de rige klubber bare hente fem nye spillere hver dag.

- Så jeg kan ikke forstå, at Fifpro skulle synes, at en spiller skal kunne skifte job tit. Det giver ikke meget stabilitet.

- Og det siger jeg ikke, fordi jeg har agent-brillerne på. Jeg er som mange andre interesseret i, at sporten får det bedst muligt, siger Mikkel Beck.

Direktør tvivler på transfer-død: Vil få konsekvenser for lille Danmark

Han er fortaler for at forbedre systemet - men det skal ikke ske på den måde, Fifpro har tænkt sig.

- Hvis nu en klub betaler en spiller mange millioner for at spille - og så lige pludselig vælger at skifte klub. Det er ikke så smart.

- Jeg tror ikke lige, at de har tænkt sig ordentligt om i denne situation.

- Jeg er med på, at der altid er ting, der kan gøres bedre. Men når man taler om en så radikal ændring, så kan det gå galt.

- Jeg vil gerne høre, hvad de vil erstatte det med - for i mine øjne kan det ikke afskaffes helt.

Som agent er han i berøring med mange ligaer, og han forudser en række problemer, hvis transfersystemet afskaffes.

- Det vil muligvis ikke få den store betydning i Danmark, men der er klubber i Sydeuropa, der kun overlever på at sælge spillere. De vil gå nedenom og hjem, hvis det her bliver ført ud i livet.

Bombe under fodboldverdenen: Spillerforening kræver transfersystem afskaffet

Et centralt kritikpunkt i Fifpros klage er, at de rigeste klubber har opbygget en form for monopol-tilstand på de bedste spillere, som kun de har råd til at købe. Men det argument køber Mikkel Beck ikke.

- Det er da rigtigt, at det kun er de store klubber, der kan købe bestemte spillere. Men nu kan de i det mindste købe dem. Det kunne de ikke før i tiden, hvor klubberne bare kunne holde på dem.

- Og så kan klubberne, der sælger, så bruge de penge på andre spillere i andre klubber. Det er selvfølgelig godt for et par agenter, men det er da også godt for spillerne og klubberne, påpeger han.

Ekspert: Transfer-bombe under FIFA vil skade dansk fodbold