Stjernen chokerede: Nægtede at spille på grund af homo-støtte

Forsvarsspilleren Jaelene Hinkle nægtede at deltage i to landskampe sidste år, fordi trøjerne støttede LGBT-samfundet. Nu er hun blevet upopulær blandt fansene og har ikke spillet for landsholdet siden

Jaelene Hinkle til venstre for holdkammeraten Darian Jenkins. Foto: All Over Press
Jaelene Hinkle til venstre for holdkammeraten Darian Jenkins. Foto: All Over Press

Den amerikanske forsvarsspiller Jaelene Hinkle siger, at hun nægtede at spille for USA sidste år, fordi hendes tro forhindrede hende i at kunne bære en trøje, der markerede den internationale pride-måned i juni.

Det skriver BBC.

Hinkle, der til daglig spiller for North Carolina Courage var udtaget til kampe mod både Sverige og Norge i juni sidste år, og her var numrene bagpå trøjerne regnbuefarvede, hvilket var ment som en støtte til medlemmer af LGBT-miljøet.

Der blev ikke givet nogen forklaring på, hvorfor Hinkle, trods udtagelsen, alligevel ikke var til stede, men nu oplyser hun, at beslutningen var religiøst betinget.

Er ikke blevet udtaget siden
- Jeg følte i min sjæl, at det ikke var mit job at bære trøjen, sagde hun.

Den 25-årige spiller har udtalt, at hun var meget skuffet over at opgive drømmen om at repræsentere landsholdet.

Hun er ikke blevet udtaget til en landskamp siden. 

Blev buhet af fans
Hinkles beslutning blev bakket op af hendes holdkammerater og træner, Paul Riley, men North Carolina Courages fans var ikke lige så tilgivende overfor hendes ønske om at ikke at ville vise sin støtte til LGBT-sagen.

Der blev buhet ret så voldsomt, da hendes navn blev læst op inden en kamp onsdag, efter at hun havde forklaret hendes fravær fra landskampene på en kristen tv-kanal.

- Jeg gav mig selv tre dage til at bede og afgøre, hvad gud ville have mig til at gøre. Min sindsro blev til skuffelse, fordi jeg vidste i min sjæl at jeg gjorde det rigtige. Bare fordi du er lydig, er det stadig svært, sagde hun i udsendelsen. 

Politik - 20. feb. 2018 - kl. 20:17 Russisk video vækker opsigt: Stem - eller en homoseksuel flytter ind i dit hjem
Se også: FIFA åbner sag mod Rusland for racisme under landskamp
Se også: Abelyde i Rusland kort før VM: FIFA reagerer

1 af 2 Fansene i North Carolina Courage var ikke tilfredse med Jaelene Hinkles beslutning om, at blive væk fra to landskampe, fordi hun ikke ville vise sin større til medlemmer af LBGT-samfundet. Rich Graessle/Icon Sportswire/ALL OVER PRESS
2 af 2 Jaelene Hinkle til venstre for holdkammeraten Darian Jenkins. Foto: All Over Press
126 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere