Støder dansk bomber af tronen

Robert Lewandowski er nu europæisk topscorer og har overhalet Kasper Junker

Robert Lewandowski er lige nu Europas farligste angriber. Foto: Ritzau Scanpix
Robert Lewandowski er lige nu Europas farligste angriber. Foto: Ritzau Scanpix

Barcelona med Braithwaite, Real Madrid og flere spanske storhold. Se Copa del Rey i Ekstra Bladet+ lige her.

Kasper Junker holdt længe stand som Europas målkonge og kunne både fejre jul og nytår øverst på den kontinentale topscorerliste. Nu er han dog blevet overhalet af en mand, der bliver svær at hente.

Robert Lewandowski har som den første spiller i historien scoret over 20 mål i første halvdel af en Bundesliga-sæson. Han er foreløbig på 21 og topper dermed topscorerlisten i Europa. Det er den, der til sommer afgør, hvem der løber med den prestigefyldte Golden Shoe-kåring som sæsonens topscorer i Europa.

Listen er bygget sådan op, at spillernes måltotal ganges med 1, 1,5 eller 2, alt efter hvor stærk en liga de spiller i. Lewandowskis ganges med 2, fordi han spiller i Bundesligaen, mens Junkers mål i Norge ganges med 1,5.

Helt sikkert er det, at Kasper Junker ikke tage førstepladsen tilbage. Den norske sæson er nemlig slut, og dermed kommer nummer tre på listen, Amahl Pellegrino fra Kristiansund BK, heller ikke til at lave flere point.

Lewandowskis nærmeste forfølger blandt de spillere, hvis sæsoner stadig er i gang, er Cristiano Ronaldo på fjerdepladsen.

Top otte ser ud som følger.

1. Robert Lewandowski (FC Bayern München) 21 x 2 = 42
2. Kasper Junker (FK Bodø/Glimt) 27 x 1,5 = 40,5
3. Amahl Pellegrino (Kristiansund BK) 25 x 1,5 = 37,5
4. Cristiano Ronaldo (Juventus) 15 x 2 = 30
5. Paul Ebere Onuachu (KRC Genk) 19 x 1,5 = 28,5
Philip Zinckernagel (FK Bodø/Glimt) 19 x 1,5 = 28,5
7. Christoffer Nyman (IFK Norrköping) 18 x 1,5 = 27
8. Mohamed Salah (Liverpool FC) 13 x 2 = 26

David Beckham (th.) præsenterede mandag Phil Neville (tv.) som ny træner. Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix Intl. fodbold United-legender forenes i ny klub

Mesut Özil skifter til Fenerbahce. Foto: Ritzau Scanpix Intl. fodbold Nu bekræfter han

Danske fodboldfans med billet til Danmarks EM-kampe i Parken risikerer at stå med en lang næse rent økonomisk, hvis ikke de hurtigt beder om refusion. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Sår tvivl om nye regler

0 kommentarer
Vis kommentarer