Store ændringer

France Football, der står bag uddelingen af Ballon d'Or, laver om på nogle regler for prisuddelingen

Argentineren Lionel Messi vandt herrernes Ballon d'Or-pris som den seneste. Han har i alt vundet prisen syv gange. Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix
Argentineren Lionel Messi vandt herrernes Ballon d'Or-pris som den seneste. Han har i alt vundet prisen syv gange. Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Ballon d'Or anses for at være den mest prestigefyldte individuelle pris, en fodboldspiller kan vinde. Men på trods af det har prisen gennem tiden fået kritik for ikke at være transparent nok.

Det vil France Football, der uddeler prisen, nu lave om på. Det franske fodboldmagasin har i en meddelelse på sin hjemmeside klargjort de kommende regler.

Det fremgår blandt andet, at prisen vil basere sig på spillernes præstationer i løbet af en sæson og ikke i løbet af et kalenderår, som det hidtil har været. Det betyder, at den næste prisuddeling kun vil fokusere på sæsonen 2021/22.

Tidligere har journalister fra alle medlemslande i Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) haft mulighed for at stemme. Fremover vil kun journalister fra de 100 bedst rangerede lande i FIFA-regi få lov til at stemme.

France Football fik kritik for den seneste Ballon d'Or-uddeling, da den tidligere Barcelona-stjerne Lionel Messi løb med prisen foran Bayern Münchens Robert Lewandowski.

Messi har haft det svært efter sit skifte til Paris Saint-Germain i sommeren 2021, mens Robert Lewandowski blev den mest scorende spillere i kalenderåret med sine 69 scoringer i 2021.

Derfor undrede iagttagere sig over, hvordan Lionel Messi, der som angriber med kun seks mål fra august endte med at vinde.

Fodboldmagasinet France Football meddeler desuden, at spillernes præstationer hidtil i hele karrieren ikke vil være et kriterium i bedømmelsen fremover.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Til sidste uddeling blev Simon Kjær hyldet for sit heltemod.

LIGE NU
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+