Storklubber i chok: Kæmpe ransagning i syv lande

Størstedelen af de belgiske topklubber er sammen med dommere, agenter og trænere i myndighedernes søgelys

Anderlechts Josue og Ivan Obradovic i nærkamp med Edinson Cavani fra Paris Saint-Germain i Champions League sidste sæson. Foto: Christophe Ena/AP
Anderlechts Josue og Ivan Obradovic i nærkamp med Edinson Cavani fra Paris Saint-Germain i Champions League sidste sæson. Foto: Christophe Ena/AP

Mens Jess Thorup onsdag morgen gjorde sig klar til sin nye tilværelse som toptræner i belgisk fodbold, blev landets største klubber ransaget af myndighederne i en omfattende sag om korruption.

Det skriver flere belgiske medier med De Standaard i spidsen onsdag.

I alt ti af 16 klubber i Jupiler League, Belgiens bedste fodboldrække, har været udsat for ransagninger.

Heriblandt Thorups kommende arbejdsgiver, KAA Gent, storklubberne RSC Anderlecht og Club Brugge, samt KRC Genk.

Derudover meldes der om afhøringer af adskillige personer i toppen af belgisk fodbold. Både dommere, officials, agenter og trænere er i politiets søgelys.

Det er den offentlige anklager, der forestår undersøgelsen om bedrageri, skatteunddragelse og hvidvask af penge.

Et af de største navne, der foreløbig har været påvirket af undersøgelsen, er Mogi Bayat, der er tidligere direktør i Charleroi – og de seneste mange år agent på spillermarkedet.

Han er blevet arresteret.

Ifølge De Standaard er en anden agent, Dejan Veljkovic, blevet afhørt af politiet.

- Club Brugge vil samarbejde 100 procent og har intet at skjule, har bestyrelsesformand Bart Verhaeghe udtalt til den flamske tv-station VTM Nieuws.

Klubbens cheftræner, Ivan Leko, er også blevet afhørt, ligesom Bart Vertenten, FIFA-dommer igennem fire år, har været i myndighedernes søgelys.

Ekstra Bladet er til stede på stadion i Gent forud for pressemødet onsdag kl. 16 med Jess Thorup. Meldingerne fra de belgiske kollegaer er, at man endnu ved meget lidt om politiets ransagninger.

Pressemødet med den danske træner helt klart anden prioritet.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er der tale om hele syv forskellige lande, der er berørt af ransagningerne.

Således har der onsdag været foreløbig 44 ransagninger alene i Belgien, mens der har været yderligere 13 i Frankrig, Luxembourg, Cypern, Montenegro, Serbien og Makedonien.

Mestrene trænede uden Jess Thorup: - Vi græder med det ene øje