Sure serbere og spaniere: Kosovo og Gibraltar skriver historie

FIFA-medlemmerne stemte i går om, hvorvidt Kosovo og Gibraltar skulle blive en del af FIFA, og det gik godt for begge lande

Kosovo kan nu spille med i EM- og VM-kvalifikation. (Foto: Alloverpress)
Kosovo kan nu spille med i EM- og VM-kvalifikation. (Foto: Alloverpress)

Kosovo og Gibraltar kan nu kalde sig FIFA-lande. Det sker, efter man i går til den 66. FIFA-kongres indlemmede de to nationer.

For lidt under to uger siden stemte UEFA Kosovo ind med stemmerne 28 for og 24 imod. I går var sagen en anden: 86 % af de 209 nationer - inden Kosovo og Gibraltar blev optaget var det antallet af FIFA-medlemmer - stemte for, at Kosovo skulle blive en del af FIFA.

Et valg, der irriterede serberne, som forinden havde holdt en tale om, hvorfor Kosovo ikke skulle blive en del af verdensforbundet. Serbien mener nemlig, at Kosovo stadig er serbisk, og at det er blevet et selvstændigt land på ulovlig vis. Men lige lidt hjalp det altså øjensynligt for serberne, for der var kun 14 %, der stemte imod.

Se også: FIFA i kamp om Kosovo

14 % er ikke mange, men det er 7 % så sandelig heller ikke. Det var nemlig det antal, der stemte imod, at Gibraltar skulle blive en del af FIFA.

93 % stemte for, og så var det en formalitetssag for den lille nation, der hører med under det britiske kongerige, at blive en del af FIFA. Noget, der ikke tilfredsstiller Spanien, som ikke mener, at det lille land bør være med i FIFA. Gibraltar ligger nemlig på den ibiriske halvø, men der tales engelsk i det lille område, hvor der kun bor 30.000 mennesker.

Optagelsen af de to lande gør, at de nu kan se frem til at spille VM-kvalifikation.

14 kommentarer
Vis kommentarer