Sveriges bedste dansker skifter til belgisk klub

Malmös Anders Christiansen er blevet solgt til Gent, som har givet danskeren en kontrakt frem til 2021

Den danske midtbanespiller Anders Christiansen skifter fra Malmö FF til belgiske KAA Gent på en aftale frem til 2021.

Det oplyser den belgiske klub på Twitter.

Den 27-årige midtbanespiller blev hentet til Malmö af daværende træner Allan Kuhn i januar 2016, og han har siden været en bærende spiller på holdet.

Han har dog også luftet, at han godt kunne tænke sig at prøve sig af i en større liga. Det bliver i den belgiske.

- Jeg har altid haft en drøm om at opnå så meget som muligt med min fodboldkarriere, og jeg synes, det er et naturligt tidspunkt for mig at tage næste udfordring i min karriere, siger han til Malmös hjemmeside.

Den tidligere Lyngby- og FC Nordsjælland-spiller har været en vigtig spiller på det Malmö-hold, som de to seneste sæsoner har hentet mesterskabet i Sverige.

I den nyligt afsluttede sæson spillede han 27 af 30 kampe i ligaen, hvor det blev til fem scoringer og otte assister. Han blev i 2017 kåret som Allsvenskans bedste spiller - og som ligaens bedste midtbanespiller også.

Hos Malmö har man forståelse for danskerens ønske om at komme videre, men man havde gerne beholdt ham.

- Med sin spillestil og personlighed har Anders været en meget vigtig spiller for MFF, både på banen og i omklædningsrummet, siger sportschef Daniel Andersson til Malmös hjemmeside.

- Vi havde gerne set ham blive, både for MFF's skyld og fordi vi tror, han kunne have fået endnu bedre tilbud med endnu en god sæson. Men vi skilles som de bedste venner og ser gerne Anders vende tilbage til MFF en gang i fremtiden.

I sommer forlængede parterne kontrakten, men det var med aftale om, at Anders Christiansen kunne smutte, hvis der kom et godt tilbud.

Dansker i prisregn: Jeg drømmer om de store ligaer

Kritik af danske grin: Det er helt uacceptabelt!

Brøndby-flop solgt for småpenge: Nu sælges han for stort millionbeløb