To sene chokmål afgør finalen

Med to meget sene mål vandt Flamengo 2-1 over River Plate i finalen i Copa Libertadores

Flemango-spillerne kunne fejre den sene sejr, der er ders første i turneringen i 38 år. Foto: Cris Bouroncle/AFP/Ritzau Scanpix
Flemango-spillerne kunne fejre den sene sejr, der er ders første i turneringen i 38 år. Foto: Cris Bouroncle/AFP/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Tiden var ved at runde de 90 minutter, og den argentinske klub River Plate lignede med en 1-0-føring for andet år i træk en vinder af Copa Libertadores.

Men den sydamerikanske klubfinale fik en brasiliansk vinder, da Flamengo scorede i det 89. minut og derefter to minutter inde i kampens tillægstid.

Begge mål blev sat ind af Flamengos angriber Gabriel Barbosa.

På bare tre minutter var der dermed vendt op og ned på en finale, som River Plate ellers så ud til at have godt styr på i lange perioder.

River Plate kom foran 1-0 efter 14 minutter, da den colombianske angriber Rafael Santos Borre med et fladt spark i feltet fandt vej til nettet.

Flamengo havde bolden mest og kom også frem til en del chancer, men det var først i kampens sidste minutter, at Gabriel Barbosa fik udlignet og efterfølgende scoret et mål mere.

1-1-målet blev sat ind, efter at Giorgian De Arrascaeta blev spillet i dybden og med en tværpasning fandt Gabriel Barbosa tæt inde foran mål.

Derefter viste River Plate ringe forsvarsspil, da Gabriel Barbosa fik tilkæmpet sig en lang og høj aflevering i kamp med to modspillere og derefter satte det afgørende mål ind til 2-1.

I slutminutterne bød kampen på mere drama og to røde kort - et til hvert hold.

Først fik River Plates midtbanespiller Exequiel Palacios rødt kort for en svinsk eftertackling, der lignede frustration over kampens vanvittige udvikling.

Dernæst blev Flamengo-helten Gabriel Barbosa udvist efter to gule kort, der begge blev uddelt for usportslig opførsel.

Finalen i Copa Libertadores, som er Sydamerikas pendant til Champions League i Europa, blev spillet i Lima i Peru, efter at den oprindeligt var planlagt til at skulle afvikles i Chile.

Men på grund af politisk uro i Chile blev finalen rykket.

Sidste år var der også ballade i forbindelse med finalen, der dengang blev afgjort over to kampe.

Den anden finalekamp mellem ærkerivalerne River Plate og Boca Juniors blev rykket til Madrid, efter at en spillerbus blandt andet var blevet angrebet med kasteskyts. 

Sidste år vandt River Plate trofæet.

Topopgør vendte totalt

Slår Zlatans målrekord

Tiden løber ud: Bendtner ude af FCK-truppen

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU