Tøffe: 'Det er en ommer!'

- Det handler kun om penge for storklubberne, når de vil melde sig ud af et stærkt fællesskab, mener Ekstra Bladets fodboldekspert, Stig Tøfting

Liverpool-manager Jürgen Klopp er træt af den kritik, folk har rettet mod holdet efter udmeldingen om Super League.
Følg Fodbold

- Det er ødelæggende for fodbolden og helt klart en ommer!

Stig Tøfting, Ekstra Bladets fodboldekspert, er på ingen måder begejstret for udsigten til en lukket liga for de største, europæiske klubber i Super League.

12 af de store europæiske topklubber fra England, Spanien og Italien har stemplet ind i Super League.

Tanken er, at det skal bestå af 20 storklubber. Men allerede nu har tyske Bayern München og Dortmund takket nej, lige som Paris Saint-Germain heller ikke ønsker at deltage.

- Fodbolden har og vil altid bygge på et stort fællesskab, hvor de små klubber møder de store og på den måde kan skabe uventede resultater.

Også Ekstra Bladets sportschef er forarget over udviklingen.

Grådige klubejere
- Det er altid noget særligt, når Manchester United kommer på besøg hos Burnley eller Brighton. Sådan skal det blive ved med at være, påpeger han.

- De nationale ligaer skal altid være fundamentet for fodbolden.

- På mig handler den her tanke om en Super League kun om flere penge til grådige klubejere rundt omkring i Europa, mener Stig Tøfting, der tror det kommer til at ramme storklubberne hårdt, hvis de ikke ændrer kurs og bliver i det store fællesskab.

Manchester United og Liverpool er to af de klubber, der er med til at etablere Super League. Det kan i værste fald komme til at betyde, at Marcus Rashford og Mohammed Salah ikke får lov at spille landskampe for henholdsvis England og Egypten. Foto: Jon Super/Ritzau Scanpix.
Manchester United og Liverpool er to af de klubber, der er med til at etablere Super League. Det kan i værste fald komme til at betyde, at Marcus Rashford og Mohammed Salah ikke får lov at spille landskampe for henholdsvis England og Egypten. Foto: Jon Super/Ritzau Scanpix.

- Jeg er af den overbevisning, at både FIFA og UEFA vil udelukke alle klubber og spillere fra alt, hvis de etablerer en liga for dem selv, pointerer han.

Han er i sandhed ikke tilhænger af hele amerikaniseringen af sporten i Europa, hvor det handler om at etablere en lukket liga kun for de særligt indbudte.

Læs mere om de 12 udbrydere her: Krig for milliarder: Det beskidte dusin

Stig Tøfting er af den opfattelse, at hele charmen ved fodbold er op- og nedrykninger, hvor der til tider sker uventede resultater. Hvor Leicester vinder mesterskabet i Premier League. I stedet for det altid er de faste, etablerede topklubber.

- Jeg er tilhænger af, at de storklubber, der trækker det største læs skal have flere penge. Men ærlig talt tror jeg ikke det rykker særlig meget, hvis man tager fem-ti mio. kr. fra de mindre klubber – herunder de danske - når de har kvalificeret sig, påpeger Stig Tøfting.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ugens optur: Lyngby!

21 point i foråret er imponerende. De spiller godt og har momentum. De har kun tabt én af seneste ni kampe. Fortsætter det sådan overlever de helt sikkert.

Ugens nedtur: FC København!

Selv om de var i undertal smed de sejren til sidst. Der er ikke plads til flere fejlskud, hvis de skal blande sig helt i toppen. Torsdag kan de definitivt været ude af guldkampen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind