Toure om Afrika-sejr: Fantastisk at vinde for sit land

Elfenbenskystens anfører, Yaya Toure, har to gange tabt en finale ved Africa Cup of Nations, men ikke i år

Foto: AP
Foto: AP

Tredje gang blev lykkens gang for Yaya Toure, der søndag var med til at sikre Elfenbenskysten trofæet i Africa Cup of Nations efter straffesparkskonkurrence i finalen mod Ghana.

Og selvom landsholdsanføreren har vundet lidt af hvert på klubplan, så er titlen med landsholdet noget helt særligt.

- Når du vinder med din klub, er det ret fantastisk, men med dit land er det helt utroligt, siger Toure.

- Jeg har ventet i så mange år nu. Jeg har drømt om det her. Det er svært for mig at beskrive mine følelser lige nu som anfører, det er noget helt særligt, fortæller den stærke midtbanespiller.

31-årige Toure har tidligere vundet ligatitler i tre forskellige lande, ligesom at han har vundet Champions League, da han spillede for FC Barcelona.

Men på landsholdet har historien været en anden. To gange har han været på det tabende hold i en finale ved Africa Cup of Nations, hvor han har deltaget seks gange.

Ved sidste års VM-slutrunde røg Elfenbenskysten skuffende ud allerede i gruppespillet.

- Jeg elsker at vinde, og i dag havde vi heldet med os, lyder det fra Yaya Toure.

- Det var en anelse stressende i straffesparkskonkurrencen, men jeg er meget glad for sejren, og jeg vil gerne takke alle dem, der har støttet os, siger Manchester City-spilleren, der udnyttede sin chance fra ellevemeterpletten.

Den store helt blev Elfenbenskystens reservemålmand Baobacar Barry, der først reddede et straffespark, inden han selv scorede det afgørende mål fra ellevemeterpletten til 9-8.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere