Transfervinduet åbner: Tre danske profiler kan tvinges væk

Nicolai Boilesen er en af dem, der skal finde en ny klub, mens Niki Zimling og Nicklas Bendtner også kan blive tvunget væk fra deres nuværende tyske klubber

Nicklas Bendtner og Nicolai Boilesen er to af de danskere, der kan få ny klub her i januar. (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Bendtner og Nicolai Boilesen er to af de danskere, der kan få ny klub her i januar. (Foto: Lars Poulsen)

Hvor skal Nicolai Boilesen hen? Og skal Nicklas Bendtner finde sig en ny klub? Og hvad sker der i grunden med Niki Zimling, der er helt ude i Mainz-kulden?

Tre spørgsmål som vi måske får svaret på i løbet af januar, hvor det igen er tid for klubskifter.

På mandag åbner transfervinduet i Holland. Og det bør blive startskuddet for Nicolai Boilesen til at finde en ny klub i løbet af årets første måned i 2016.

Den 23-årige back er fanget i et magtspil i Ajax, hvor han er sendt helt ud i kulden. Han træner ikke længere med førsteholdet, men med klubbens unge talenter på Jong Ajax, hvor han dog ikke får lov at spille kampe.

Boilesen er havnet i den uheldige situation, fordi han sidste sommer ikke ville forlænge sin kontrakt, men i stedet udtrykte ønske om at prøve nye udfordringer.

Ajax statuerede et eksempel med en spiller, der havde ét år igen af aftalen. Og det har haft store konsekvenser for venstrebacken, der slet ikke har fået noget spilletid hele efteråret. Derfor er han også røget af landsholdet, hvor Riza Durmisi har overtaget pladsen.

Niki Zimling er også havnet i en klemme. Han er også ude i kulden i sin klub. Han har halvandet år igen af sin kontrakt, men med stor erfaring kan han uden problemer finde en ny klub i Superligaen, hvis han vel at mærke kan få en ophørsaftale på plads med Mainz.

Bendtner og Kjær kan have spillet deres sidste EM-slutrunde. Ekstra Bladet har set tilbage og vurderet, hvordan det er gået de tidligere stjerner in spe - og hvordan den kommende generation ser ud. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil De spilller i 2020: Her er fremtidens landshold

Bendtners løn er en udfordring
Nicklas Bendtner kan også stå foran en ny udfordring. Han er i hvert fald under pres i Wolfsburg. Bendtner har godt nok kontrakt til sommeren 2017, men det virker ikke til, at cheftræner Dieter Hecking har den store tillid til den 27-årige angriber.

Derfor skal han sandsynligvis finde en ny arbejdsgiver, hvis han vil spille fast hver uge.

Den store udfordring for Wolfsburg bliver imidlertid Bendtners løn. Han tjener

21-22 mio. kr. om året. Og det er trods alt en løn som de færreste betaler til en angriber, der ikke har leveret varen det seneste halve år.

Som det fremgår her på siderne har vi fundet frem til ti danskere, der kan stå foran et klubskifte her i januars transfervindue.

Transfervinduet i Danmark åbner 5. januar og lukker igen 1. februar.

Se også: Efter EM-fiaskoen: Bør de stoppe på landsholdet?

35 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere