Tysk anklager overvåger mulig bestikkelsessag

Statsanklageren i Frankfurt holder øje med beskyldningerne om sorte penge i forbindelse med fodbold-VM 2006

Franz Beckenbauer har som ansvarlig for det tyske VM-bud afvist, at der er foregået noget ulovligt. (Foto: AP/Martin Meissner)
Franz Beckenbauer har som ansvarlig for det tyske VM-bud afvist, at der er foregået noget ulovligt. (Foto: AP/Martin Meissner)

Statsanklageren i Frankfurt går nu ind i sagen om mulig bestikkelse i forbindelse med Tysklands tildeling af VM-slutrunden i fodbold i 2006.

Magasinet Der Spiegel bragte fredag historien om, at Det Tyske Fodboldforbund (DFB) betalte et beløb svarende til 50 millioner kroner for at sikre sig værtskabet, og nu vil anklageren udrede, om der skal åbnes en formel undersøgelse af fodboldforbundet.

- Vi har iværksat en overvågningsproces, siger en talskvinde for statsanklagerens kontor ifølge Reuters.

Overvågningen er ikke en formel undersøgelse, men den skal afklare, om det er nødvendigt at gå grundigere til værks.

Se også: Beckenbauer: Jeg har aldrig købt VM-stemmer

Flere centrale personer i Det Tyske Fodboldforbund har kategorisk afvist, at der skulle være foregået ulovligheder, da det skandaleramte fodboldforbund FIFA tildelte Tyskland VM-slutrunden.

DFB har selv undersøgt, hvad indbetalingen drejer sig om, men har ikke fundet beviser på, at noget ulovligt har fundet sted.

- I undersøgelserne har DFB ikke fundet indikationer på, at der er foregået uregelmæssigheder, eller at man har købt sig til stemmer, lyder det fra forbundet.

Se også: Syge FIFA: Kaiser Franz midt i ny bestikkelsesskandale

Den tyske fodboldlegende Franz Beckenbauer, der stod i spidsen for værtsansøgningen, fastholder, at han ikke har været med til at sikre sig opbakning på ulovlig vis.

- Jeg har aldrig betalt penge til nogen for at erhverve stemmer til Tyskland for at få VM-værtskabet i 2006. Og jeg er overbevist om, at heller ikke andre medlemmer i komitéen har gjort det, siger Franz Beckenbauer.

Tyskland vandt i år 2000 afstemningen om værtskabet med 12 stemmer mod Sydafrikas 11.

0 kommentarer
Vis kommentarer