Tysk chok: Gerd Müller ramt af alzheimer

Alle tiders største tyske Torjäger vandt VM, EM, mesterholdenes turnering og satte den ene scorings-rekord efter den anden - i dag bor 'Der Bomber' på plejehjem

Gerd Müller afgør finalen og skyder VM-guldet hjem til Vesttyskland med scoringen til 2-1 mod Hollland i 1974. Ruud Kroll forsøger forgæves at forhindre scoringen. (Polfoto)
Gerd Müller afgør finalen og skyder VM-guldet hjem til Vesttyskland med scoringen til 2-1 mod Hollland i 1974. Ruud Kroll forsøger forgæves at forhindre scoringen. (Polfoto)

Gerd Müller fylder rundt 3. november. Men 70-års fødselsdagen bliver næppe nogen stor fest, for alle tiders store tyske Torjäger er hårdt ramt af alzheimer.

Det afslørede Bayern München i dag i en pressemeddelse.

’Der Bomber’ bor ikke længere hjemme hos frau Uschi, 65, som han har været gift med siden 1967. Gerd Müller har siden februar boet på et plejehjem  i München.

Gerd Müller var et af de helt store navne i 70’erne, hvor han ejede det lille målfelt og knaldede bolde i kassen fra alle tænkelige og utænkelige vinkler og med stort set alle legale kropsdele. Den tætte tysker med lår som telefonstolper var næsten umulig at bremse, når han satte centrifugen i gang, og han kronede en stor karriere med at bliver verdensmester med Vesttyskland på hjemmebane i 1974.

Gerd Müller med den gyldne støvle under VM på hjemmebane i 2006. (Foto: AP)
Gerd Müller med den gyldne støvle under VM på hjemmebane i 2006. (Foto: AP)
 

Se også: Messi hylder Gerd Müller

Selvfølgelig i matchvinderens rolle med scoringen til 2-1 i finalen mod Johan Cruyffs Holland.

Han scorede 365 mål i 427 Bundesligakampe, hvilket ikke bare er imponerende – det er også en stående rekord. Alene i sæsonen 1971/1972 bankede han 40 kasser ind, og den kvote er der heller ikke en angriber, der har været i nærheden af siden.

Gerd Müller blev VM-topscorer i 1970 med ti (!) mål, og blandt ufatteligt mange titler kan han også prale af EM-guld i 1972. Der Bomber hamrede i alt 68 scoringer ind for sit land i 62 landskampe.

Se også: Gerd Müller jubler over Messi

- Han var en Torjäger af den slags, der ikke findes længere – og som vi formentlig heller aldrig vil se igen, siger Bayern-boss Karl-Heinz Rummenigge.

- Trods alle sine triumfer var han en beskeden spiller, han var en fantastisk holdkammerat og medspiller og en ægte ven, siger Rummenigge, der på Bayerns vegne lover familien Müller al tænkelig støtte i den kommende og svære tid.

Meldingen om nationalheltens svære sygdom har ramt Tyskland som et stort chok.

- Uden Gerd Müllers mange mål ville Bayern München og tysk fodbold ikke være det, vi kender i dag. Han er en af de helt store i verdensfodbolden, siger Karl-Heinz Rummenigge om manden, der fire gange blev tysk mester med Bayern, vandt fire pokalfinaler og syv gange kunne kåres som topscorer i Bundesligaen. Han vandt også tre sæsoner i rap Europa Cuppen for mesterhold – forløberen for Champions League.

Gerd Müller blev i 1970 kåret som årets spiller i Europa.

Han sluttede karrieren af med et par sæsoner for Ford Lauderdale Strikers, rendte senere i livet ind i alkoholproblemer, men blev bl.a. med hjælp fra de gamle venner i Bayern tørlagt og arbejdede indtil for nylig i klubbens ungdomsafdeling og til allersidst i amatørafdelingen.

21 kommentarer
Vis kommentarer