Tyske klubber lurer på dansk profil

Efter seks år i Holland drømmer Kevin Conboy om nye græsgange - og et comeback i rødt og hvidt

Kevin Conboy håber på et ophold til en ny liga. Foto: All Over Press.
Kevin Conboy håber på et ophold til en ny liga. Foto: All Over Press.

Han er en modig mand, den gode Kevin Conboy.

I den forgangne sæson var den stenhårde venstreback med til at spille FC Utrecht til en flot fjerdeplads i Æresdivisionen, hvor kun gigant-trioen Feyenoord, Ajax og PSV var stærkere, og da sommerferien nærmede sig, lå et tilbud om forlængelse klar til esbjergenserens underskrift.

Men efter seks sæsoner i tulipanlandet har Conboy brug for luftforandring.

Så han takkede pænt nej til trygheden i en ny kontrakt til fordel for drømmen om et nyt eventyr i et andet land.

- Nu har jeg været i Holland i seks år, så det var ved at være tid til at prøve noget nyt. Der er også andre hollandske klubber, som har vist interesse, og jeg vil da heller ikke udelukke det, men jeg vil helst prøve noget andet siger han.

Seks gode sæsoner betyder da også, at der er solid interesse for den 29-årige forsvarer, der spillede for Esbjerg i Superligaen, inden han først tog fire år i NEC Nijmegen og siden to i Utrecht.

- Der har været interesse fra både Tyskland, Tyrkiet og Østeuropa. Der har været Bundesliga-klubber, men den mest seriøse interesse kommer fra toppen af 2. Bundesliga, siger Kevin Conboy, som dog heller ikke vil afvise et comeback i dansk fodbold, selvom han er helt på det rene med, at hans navn nok har været varmere i Danmark, end det er i øjeblikket.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er glemt, men efter seks år er jeg nok mere kendt i i Holland end i Danmark, siger backen, som har passeret de 100 kampe i Æresdivisionen.

- Jeg har været med til at blive nummer fire og spille kvalkampe om at komme i Europa. Det åbner nogle døre. Man taler tit om, at danske spillere flopper i udlandet, men vi er altså også nogle, der klarer os godt, og jeg har spillet fast på højt niveau i seks år, siger Kevin Conboy og giver samtidig forklaringen på, hvorfor han tør sige nej til en forlængelse uden, at have noget nyt på hånden.

Mens esbjergenseren føler sig sikker på at finde en ny klub, er han mere usikker, når spørgsmålet handler om landsholdet.

På den ene side vil han naturligvis gerne have flere landskampe end den ene, han fik mod Tyrkiet i 2012. På den anden side erkender han, at konkurrencen er hård.

- Hvis man ikke har ambitioner om landsholdet, kan man ligeså godt holde op. Men Durmisi har gjort det rigtig godt, siger Kevin Conboy, som kan håbe, at en ny klub bliver springbræt til et comeback i rødt og hvidt.

Mesterlige Jørgensen fortsætter dansk målshow i Europa

Schöne og Ajax overvinder Utrechts danskermål

De danske One-hit Wonders: Landstrænerens prøvekaniner – hvad skete der med dem?

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter