Udsat for grov svindel

Polsk politi har anholdt Bayern-bomberens tidligere rådgiver, som i følge sigtelsen skulle have forsøgt at presse ham til at betale 150 millioner kroner

Robert Lewandowski er i forrygende målform for tiden. Her fejrer han et hattrick forleden mod Frankfurt. Foto: REUTERS/Christof Stache/Ritzau Scanpix
Robert Lewandowski er i forrygende målform for tiden. Her fejrer han et hattrick forleden mod Frankfurt. Foto: REUTERS/Christof Stache/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Det kan godt være, at Robert Lewandowski er verdens mest drevne måltyv.

Men i denne sag er det tilsyneladende den flittigt scorende polak, der selv er offer.

Polsk politi har således anholdt hans tidligere agent og rådgiver, Cezary Kucharski.

En talsmand for anklagemyndigheden i Warszawa siger tirsdag til det tyske presseagentur, at Kucharski er mistænkt for udsætte sin tidligere klient for ’kriminelle trusler’ og forlange 20 millioner euro – cirka 150 millioner kroner - af ham.

Hans hus og kontor er blevet gennemsøgt.

Tyske Der Spiegel har rapporteret, at agenten har truet stjernespilleren med at offentliggøre ting, som skulle kunne skade Lewandowskis omdømme.

Det skulle blandt andet handle om skattesnyd i forbindelse med overførsler til Lewandowskis polske firma, og Kucharski skulle allerede have kontaktet de tyske skattemyndigheder.

Kucharski, der selv er tidligere angriber og landsholdsspiller, var hans agent i ti år frem til 2018, og han mener at have penge til gode fra et fælles selskab, som siden er opløst.

En tredke del af sagskomplekset skulle omhandle et lån på to en halv million euro, som er givet fra firmaet til Lewandowskis kone, Anna.

Lewandowskis repræsentanter afviser beskyldningerne som grundløse og oplyser, at alle overførsler er sket efter loven og under opsyn fra en tysk skatterådgiver.

Målamok

Nu bryder han tabu: - Jeg er homoseksuel

Ballade i Lyngby: Sportschefen sendt på ferie

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind