UEFA banker FIFA-læge på plads: Der kan spilles fodbold

Skal fodboldligaerne stoppes, eller skal de færdigspilles. Det er cheflægerne i UEFA og FIFA uenige om

UEFA er på ingen måde enig med formanden for FIFA's medicinske komité, Michel D'Hooghe, når det gælder genoptagelsen af fodboldspillet. Foto: Mike Hewitt/Getty Images
UEFA er på ingen måde enig med formanden for FIFA's medicinske komité, Michel D'Hooghe, når det gælder genoptagelsen af fodboldspillet. Foto: Mike Hewitt/Getty Images
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

De medicinske chefer i Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) og Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) er uenige om fodboldens mulige genstart.

Tirsdag sagde Michel D'Hooghe, formand for den medicinske komité i FIFA, at der ikke bør spilles fodbold før tidligt i september på grund af coronapandemien.

Men UEFAs medicinske chef, Tim Meyer, er af en anden opfattelse og kalder det 'bestemt muligt' med en genstart og færdiggørelse af de europæiske ligaer.

- Når vi diskuterer enhver tilbagevenden til at spille fodbold på eliteniveau, er spillernes helbred, de ansatte omkring kampene samt befolkningen som helhed af største betydning, siger Tim Meyer.

Det er til trods for, at man i Holland og Frankrig har sat en stopper for afviklingen af fodboldkampe med tilskuere, og de to landes regeringer har gjort en brat ende på sæsonerne.

Det samme er på vej til at ske i Belgien og Skotland.

- Alle fodboldorganisationer, der planlægger at genstarte deres turneringer, vil lave omfattende protokoller, der dikterer sanitære og operationelle forhold, der sikrer, at sundheden for de involverede i kampene er beskyttet.

- Under disse betingelser og med fuld respekt for lokal lovgivning er det bestemt muligt at planlægge en genstart af turneringerne, som er suspenderet, siger Tim Meyer.

Tyskeren er også formand for den nyetablerede medicinske arbejdsgruppe i UEFA, som undersøger alle sundhedsspørgsmål ved at spille fodbold igen.

I Italien er der også begyndt at være politikere, der udtrykker skepsis om en genstart.

Vincenzo Spadafora, Italiens sportsminister sagde onsdag, at det er usandsynligt, at Serie A kommer i gang igen i denne sæson.

- Jeg ser en stadigt mere snæver chance for at genoptage Serie A. Hvis jeg var en af præsidenterne i klubberne, ville jeg fokusere på næste sæson, siger Spadafora til tv-stationen La7.

- Beslutningerne i Frankrig og Holland kan presse Italien til at følge denne linje, som kunne blive til en europæisk linje, siger sportsministeren.

FIFA-boss anbefaler gult kort til spyttende spillere

Bliver mysterium nogensinde opklaret?

I fornemt selskab: Schmeichel slår målmandslegender

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind