Ung kvinde giver norske fodboldherrer baghjul

Mens Christian Eriksen blev valgt som den bedste spiller i Danmark for kalenderåret 2015, var det en kvinde, der løb med samme pris i Norge

Hegerberg vandt foran sine mandlige kolleger, Elabdellaoui og Tettey. (Foto: AP)
Hegerberg vandt foran sine mandlige kolleger, Elabdellaoui og Tettey. (Foto: AP)

Siger navnet Ada Hegerberg dig noget?

Nok ikke. Men den 20-årige fodboldspiller er et af de største talenter i fodboldverden, og nordmanden er en stor profil i sit hjemland. Så stor, at Lyon-spilleren blev valgt til den bedste fodboldspiller af alle i 2015 i nabolandet mod nord.

Hegerberg vandt foran Olympiakos' Omar Elabdellaoui og Norwich' Alexander Tettey.

Den talentfulde angriber er blot den anden kvinde, der vinder den fornemme pris. Tilbage i 1995 blev Hege Riise valgt som den bedste fodboldspiller i Norge - og altså den første kvindelige af slagsen.

I en periode efter '95 uddelte nordmændene to priser - én til den bedste mandlige fodboldspiller og én til den bedste kvindelige - men siden 2014 har man samlet det til en fælles - Gullballen - og den vandt Ada Hederberg i år.

Prisen er vundet på baggrund af en fantastisk 2014/2015-sæson af Lyon-spilleren. Den 20-årige angriber scorede 26 mål og assisterede 12 gange i 22 kampe for Lyon og vandt både mesterskabet og pokaltitlen i Frankrig.

I denne sæson har hun allerede scoret 28 gange i 16 kampe for det franske hold - ganske imponerende.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere