Utrolige summer: Værdien styrtdykker hos stjernerne

Revisionsvirksomheden KPMG vurderer, at spillernes transferværdi kan falde med op til 74,5 milliarder kroner

Kylian Mbappe (øverst) og holdkammeraten Neymar er ifølge KPMG-rapport de dyreste fodboldspillere i verden lige nu. (Arkivfoto). Foto: Benoit Tessier/Reuters
Kylian Mbappe (øverst) og holdkammeraten Neymar er ifølge KPMG-rapport de dyreste fodboldspillere i verden lige nu. (Arkivfoto). Foto: Benoit Tessier/Reuters

Coronakrisen kan få stor betydning for transferpriserne, når fodboldklubberne i Europa igen kan handle med hinanden.

Revisionsvirksomheden KPMG vurderer, at transferværdien af spillerne i Europas ti bedste ligaer kan falde med op mod 10 milliarder euro (74,5 milliarder kroner).

Forventningen er, at aktiviteten i det næste transfervindue vil falde dramatisk.

Det skyldes, at klubberne har mistet store dele af omsætningen under coronakrisen, hvor der ikke er blevet spillet fodbold i det meste af Europa. Det koster både tilskuer- og tv-indtægter.

I England, Tyskland, Italien og Spanien arbejdes der på at få genstartet de bedste ligaer, mens den franske sæson er afblæst.

Det vil ifølge KPMG's vurdering koste Europas fem største ligaer et samlet indtægtstab på fire milliarder euro (30 milliarder kroner), hvis ikke de bliver færdigspillet.

Klubberne fra England, Tyskland, Italien, Spanien og Frankrig er typisk de mest aktive i transfervinduerne, og færre handler vil derfor også forplante sig til Europas mindre ligaer.

Hvis de ti bedste ligaer i Europa bliver gennemført uden tilskuere, kan det ifølge KPMG betyde, at transferværdien af spillere vil falde med op til 6,6 milliarder euro (50 milliarder kroner).

KPMG's opgørelse over de ti bedste rækker i Europa medtager topligaerne i Spanien, Tyskland, Italien, Frankrig Holland, Belgien, Portugal, Tyrkiet og de to bedste rækker i England. Analysen baserer sig på 4183 spillere.