Van der Vaarts fjendskab med Zlatan: Han ville brække mine ben

Ny bog og nyt interview afslører nye detaljer om balladen mellem Ibrahimovic og van der Vaart i Ajax, og hvor van Gaal og Koeman af samme grund blev uvenner

Temperamentsfulde og kontroversielle Zlatan Ibrahimovic har været ude i mange dramaer i sin lange karriere for klub- og landshold. Foto: AP
Temperamentsfulde og kontroversielle Zlatan Ibrahimovic har været ude i mange dramaer i sin lange karriere for klub- og landshold. Foto: AP

Zlatan Ibrahimovic har sat sine fodaftryk rundt omkring i sin lange klubkarriere. Også på andre spilleres fødder og ankler. Det skete endda for hans klubkammerater.

Da svenskeren i sommeren 2001 rykkede fra Malmø til Ajax, blev han holdkammerat med den hollandske stjerne og nuværende superligaspiller Rafael van der Vaart. Og den relation kom bestemt ikke til at fungere.

Zlatan gik således ualmindeligt hårdt til hollænderen i en landskamp på Råsunda i 2003 og blev efterfølgende modtaget med pibekoncert hjemme i Amsterdam.

– Sådan noget gør man ikke mod klubkammerater. Han forsøgte jo bevidst at skade mig, sagde Van der Vaart dengang.

Nu dukker nye detaljer op om deres fjendskab i en bog fra en journalist, som dækkede Ajax og landsholdet dengang, David Winner. ’Brilliant Orange’, hedder den.

Han fortæller, at fjendskabet mellem de to stjerner efterhånden også ødelagde forholdet mellem træner Ronald Koeman og klubdirektør Louis van Gaal.

- Det var et problem i omklædningsrummet, at van der Vaart og Ibrahimovic sloges hele tiden. De kunne ikke engang stå ved siden af hinanden. Så sagde van Gaal til Koeman: ’Du må skille dig af med en af dem. Jeg er ligeglad, hvem det er, men denne situation kan ikke fortsætte. Det er dit valg’.

Rafael Van der Vaart og Zlatan Ibrahimovic under træningen i Ajax. Foto: Morten Bjørn Jensen
Rafael Van der Vaart og Zlatan Ibrahimovic under træningen i Ajax. Foto: Morten Bjørn Jensen

Koeman bestemte sig for at lade Zlatan gå, fortæller David Winner til Off the Ball.

- Et stykke tid efter, da Ajax havde tabt til Bayern München, sagde Koeman, at det var van Gaals fejl, at han havde bedt ham skille sig af med Ibrahimovic. Det kom til at koste Koeman dyrt i relationen til van Gaal.

Rafael van der Vaart optræder i følge Aftonbladet i det kommende nummer af FourFourTwo-magasinet, hvor den nuværende FCM-spiller taler om problemerne og kommer med den artige afsløring, at Zlatan truede med at brække hans ben.

- Det sagde han, ja. Men sådan sagde han vist til alle. Det er sandt, at tingene ikke fungerede mellem os på det tidspunkt, men jeg vil hellere spille på et hold, hvor folk – som Zlatan – melder ærligt ud. Også selv om det giver en del ballade.

- Der var ikke nogen specifik episode, der fik det til at gå galt mellem os, men vi kom ganske enkelt ikke overens.

Zlatans smarte super-bonus: Kontrakt-finte kan sikre millioner

Mourinho slår fast: Zlatan færdig i United

Zlatan overvejer comeback til VM

Superligaens lønkonge rørte bolden én gang: 'Det var en festdag'