Vanvid og pistoler - dansk dommer flyves ind til ondt derby

Mads-Kristoffer Kristoffersen skal på søndag dømme derbyet mellem AEK og Olympiakos i Athen

Der er altid røg og damp, når Athen-derbyet skydes af. Foto: Ritzau Scanpix
Der er altid røg og damp, når Athen-derbyet skydes af. Foto: Ritzau Scanpix

På søndag kommer årets dommer anno 2015, Mads-Kristoffer Kristoffersen, på en af karrierens mest usædvanlige opgaver.

Han skal nemlig dømme det athenske derby mellem AEK og Olympiakos.

Se også: Kaos i topopgør: Præsident løber på banen med pistol!

Det græske fodboldforbund oplyser i sin dommerpåsætning, at den danske opmand skal forestå en af sæsonens store kampe i græsk fodbold. På linjerne får han landsmændene Dennis Wollenberg Rasmussen og Lars Hummelgaard. Dommerbedømmeren er svenske Leif Lindberg.

Tipsbladet.dk har også været i kontakt med Mads-Kristoffer Kristoffersen selv, men han ønsker ikke at udtale sig om påsætningen.

Mads-Kristoffer Kristoffersen havner i en græsk heksekeddel. Foto: Ritzau Scanpix
Mads-Kristoffer Kristoffersen havner i en græsk heksekeddel. Foto: Ritzau Scanpix
 

Det er tredje gang i denne sæson, at en udenlandsk dommer kommer til Grækenland for at dømme de højspændte opgør mellem tre af landets største klubber: AEK, Olympiakos og PAOK. Beslutningen er truffet for at skærme de lokale dommere.

- Det er blevet besluttet, at alle derbyer skal dømmes af udenlandske dommere i denne sæson, fordi der kommer stærke reaktioner fra holdene mod nogle græske dommere, forklarer George Fradelakis, der er journalist på mediet Sports DNA, til tipsbladet.dk.

Hvilken slags reaktioner? Trusler?

- Nej, ikke trusler, men 'pres' på det græske fodboldforbundet. Jeg ved ikke, om du kan huske, hvad der skete i sidste sæson i PAOK-AEK-kampen, som blev afbrudt?

- Da PAOK fik underkendt et mål i slutningen af derbyet i marts måned, marcherede klubejer Ivan Savvidis ind på banen omringet af bodyguards for at tale et par alvorsord med kampens dommer og angiveligt sige, 'Du er færdig som dommer'. I et hylster i bæltet havde han en pistol.

Da  PAOK-præsidenten gik på banen iført pistol, endte det med, at ligaen blev suspenderet. Foto: AP
Da PAOK-præsidenten gik på banen iført pistol, endte det med, at ligaen blev suspenderet. Foto: AP
 

Kampen blev afbrudt og ikke genoptaget. Efterfølgende suspenderede sportsministeren hele den græske liga. AEK blev senere tildelt en 3-0-sejr på skrivebordet.

Mads-Kristoffer Kristoffersen, der har været deltidsprofessionel dommer siden 2015, fløjter op til denne uges opgør mellem AEK og Olympiakos klokken 19.30.

Præsidenten for fodboldklubben PAOK, Ivan Savvidis, gik fuldstændig amok og invaderede banen med en pistol, da PAOK mødte AEK Athen. Nu har han fået en kæmpe straf: Foto: Ritzau/Scanpix Intl. fodbold - 29. mar. 2018 - kl. 13:03 Fælder dom efter vanvittig skandale: Top-boss får gigantisk straf

Intl. fodbold - 27. mar. 2018 - kl. 09:26 Ubegribelig episode lukkede ligaen ned: Nu er der nyt i skandale-sagen

Se også: Storklub ramt af skandale: Præsident anklaget for narko-salg

33 kommentarer
Vis kommentarer