Vild ballade: Fans brugte chokgranater mod politiet

35 politibetjente kom til skade under voldsomme fanoptøjer i Beograd lørdag aften

Der var gang i mere end et enkelt romerlys lørdag aften i Beograd. (Foto: AP)
Der var gang i mere end et enkelt romerlys lørdag aften i Beograd. (Foto: AP)

Der var mildest talt gang i butikken, da de serbiske hovedstadsrivaler Røde Stjerne og Partizan Beograd lørdag aften mødtes til topopgør på Stadion Rajko Mitic.

35 politibetjente kom til skade, og 41 fodboldsfans blev arresteret, da der udbrød voldsomme uroligheder på tribunerne før og under kampen.

Kampen blev udsat i tre kvarter, mens politiet kæmpede for at få kontrol med nordtribunen på stadion, der har plads til 55.000 tilskuere.

Betjentene blev bombarderet med sæder, romerlys og chokgranater, hvilket betød, at kampstarten måtte udsættes i 45 minutter, skriver flere medier.

Sæder flyver gennem luften. (Foto: AP)
Sæder flyver gennem luften. (Foto: AP)

- Før, under og efter kampen blev 41 personer arresteret, og politiet måtte også stoppe en varevogn fra Zrenjanin, som var fuld af sten og mursten, oplyser det serbiske indenrigsministerium blandt andet.

Det store Beograd-derby har i mange år været en højrisikokamp. I 1999 blev en ung Rød Stjerne-fan dræbt af en raket, der blev affyret fra Partizan-fans på tribunen.

Lørdagens kamp endte 0-0, hvilket betyder, at Partizan med seks spillerunder igen stadig fører ligaen med fem point ned til Røde stjerne på andenpladsen.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere