Vilde billeder: Politifolk såret i gadekampe i nat

Buenos Aires' gader var i en periode i nat omdannet til krigszone efter River Plates sejr over Boca Juniors i Madrid

Mens der var fred og ro i Madrids gader sent søndag aften og hele natten, gik det anderledes hedt for sig i Buenos Aires i kølvandet på finalen i Copa Libertadores mellem River Plate og Boca Juniors.

Politiet, der i begge hovedstæder var stærkt repræsenteret i bybilledet af frygt for voldelige sammenstød mellem de to fangrupperinger, kom på overarbejde, da de blev udsat for stenkast 'og andre genstande', som den spanske sportsavis AS formulerer det.

Se billedgalleriet samt højdepunkter fra kampen nederst i artiklen

Kampen blev spillet midt på dagen argentinsk tid grundet flytningen til Spanien, hvilket havde lokket enorme horder af mennesker ud på gader og stræder i den argentinske hovedstad.

Uofficielle meldinger fra Buenos Aires går på, at mellem 40.000 og 50.000 mennesker festede rundt omkring på pladser og torve efter kampen. Og det var altså kun den festende del.

I den anden ende af skalaen blev i omegnen af 20 personer anholdt ifølge nyhedsbureauet Efe. I samme forbindelse kom tre politibetjente til skade.

Det skete, da en gruppe hooligans begyndte at overdænge især politiet med diverse flyvende objekter. Diverse tv-biler måtte også tage imod en del kasteskyts.

Tåregas og gummikugler
Det skete på den brede 9 de Julio Avenue, der med sine voldsomt mange bilbaner stormer forbi den store Obelisk, der på Plaza de la República troner som et symbol på uafhængighed.

Politiet tog til genmæle og besvarede med såvel tåregas som gummikugler for at sprede menneskemængden.

Da havde festen været i gang i timevis, og som så godt som alle medier, der rapporterer om hændelserne, drister sig til at gætte på, at indtaget af alkohol hos fodboldfansene sandsynligvis har spillet en væsentlig rolle i urolighederne.

Også i nærheden af River Plates hjemmebane, El Monumental, 12 kilometer nordpå i byen var tusinder af fans samlet.

Det store politiopbud skyldtes scenerne 24. november, der endte med at flytte returkampen til Madrid. Her angreb River Plate-fans Boca Juniors' spillerbus udenfor netop El Monumental, så flere spillere kom til skade.

Først blev kampen skubbet nogle timer, så til dagen efter, og så efter meget palaver og diskussion frem og tilbage til Madrid og altså 9. december.

Så du målene? Og især Benedettos bizarre jubelscene! (APTV)

Intl. fodbold - 5. dec. 2018 - kl. 17:34 Årets mest bizarre oplevelse: Løssluppen hund redder ham totalt

Se også: Fodboldstjerne angrebet af fans: Langer ud efter medierne

Se også: Husker verdens bedste: 48.000 tyskere hylder Allan Simonsen

Oftest er de fjender, men de 'blå-gule' og 'løverne' er enige i deres holdning til de danske mestre. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Superligaen indefra: Kontraktkaos i Superliga-klub: Ti spillere kan forsvinde

Christian Eriksen jagter en kontrakt med Barcelona eller Real Madrid.  Foto: AP Sport og Spil Mystisk agent er Eriksens hemmelige våben

1 af 9 
2 af 9 
3 af 9 
4 af 9 
5 af 9 
6 af 9 
7 af 9 
8 af 9 
9 af 9 
6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere