Annonce:
Annonce:

VM-stjerne: - Gå af

Enhver holdejer eller official, der ikke har formået at beskytte de kvindelige spillere, bør gå af, mener dobbelt VM-vinder

Den amerikanske landsholdsanfører Becky Sauerbrunn mener, at enhver, som har svigtet spillere i den kvindelige fodboldliga i USA, bør smides ud af sporten. (Arkivfoto). Foto: Matt Slocum/Ritzau Scanpix
Den amerikanske landsholdsanfører Becky Sauerbrunn mener, at enhver, som har svigtet spillere i den kvindelige fodboldliga i USA, bør smides ud af sporten. (Arkivfoto). Foto: Matt Slocum/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

Holdejere og officials, der er nævnt i en rapport om systematisk misbrug i den amerikanske liga for kvindefodbold, bør udelukkes fra sporten.

Det mener USA's landsholdsanfører, Becky Sauerbrunn.

Den dobbelte VM-vinder siger videre, at spillerne er 'forfærdede og knuste' over fundene i rapporten, der blev offentliggjort mandag efter en årelang undersøgelse med tidligere justitsminister Sally Yates i spidsen.

Rapporten omfatter interviews med flere end 200 spillere fra National Women's Soccer League (NWSL) - flere af dem landsholdsspillere.

Rapporten giver et detaljeret billede af misbrug, overgreb og manipulation.

- Enhver holdejer, direktør eller official, som gentagne gange har svigtet spillere og undladt at beskytte dem, og som har gemt sig bag juraen og ikke fuldt ud deltaget i disse undersøgelser, bør gå af, siger Sauerbrunn.

Annonce:

Blandt andre bliver Merritt Paulson, der ejer Becky Sauerbrunns klub, Portland Thorns FC, i rapporten beskyldt for at muliggøre krænkende adfærd af tidligere Thorns-træner Paul Riley.

Adspurgt om, hvorvidt hun mener, at Merritt Paulson er blandt dem, der bør forlade ligaen, svarer Becky Sauerbrunn:

- Det gælder alle dem, der gang på gang er blevet ved med at svigte spillerne, og som ikke tog spillernes bekymringer alvorligt, ikke videregav korrekte oplysninger eller ikke har deltaget i undersøgelserne. Dem alle sammen.

I en udtalelse tirsdag oplyser Merritt Paulson, at han fjerner sig selv fra alle Thorns-relaterede beslutninger, indtil der kommer en konklusion på en separat undersøgelse foretaget af NWSL og spillerforeningen.

Samtidig undskylder han for ikke at have beskyttet spillerne.

- Jeg er virkelig ked af det, udtaler han.

I rapporten beretter flere spillere om detaljerede mønstre for misbrug, overgreb og manipulation fra trænere.

Annonce:

- Vores undersøgelse har afsløret en liga, hvor misbrug og forseelser - verbalt og følelsesmæssigt misbrug og seksuelt misbrug - var blevet systemisk og har spændt over flere hold, trænere og ofre, skriver Sally Yates i rapportens resumé.

Undersøgelsen er bestilt af det amerikanske fodboldforbund ovenpå flere skandaler de seneste år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: