VM-stjernes statue vandaliseret: - Det er respektløst

En statue af den svenske landsholdsspiller Nilla Fischer er blevet vandaliseret i Linköping. Sverige deltager i øjeblikket ved VM i Frankrig

En statue af den svenske landsholdsprofil Nilla Fischer (tv.) er midt under VM-slutrunden blevet udsat for hærværk. Foto: Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix
En statue af den svenske landsholdsprofil Nilla Fischer (tv.) er midt under VM-slutrunden blevet udsat for hærværk. Foto: Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix

I en flod i svenske Linköping ligger resterne af det, der engang var en statue.

Den forestillede den svenske VM-stjerne Nilla Fischer, men den har været udsat for så groft hærværk, at der aldrig bliver en statue ud af den igen.

Kun den ene støvle står tilbage på soklen som et trist minde om, at nogle tilsyneladende har det svært med de succesrige svenske fodboldkvinder.

Nilla Fischer var en af fire svenske VM-spillere, der fik en statue før slutrunden i Frankrig.

Det svenske fodboldforbund og sponsoreren Coca-Cola ville skabe opmærksomhed omkring de svenske VM-kvinder og samtidig sætte fokus på ligestilling.

Statuerne af Kosovare Asllani, Hedvig Lindahl, Caroline Seger og Nilla Fischer blev fremstillet ved hjælp af en 3D-printer og var de første statuer af svenske fodboldkvinder nogensinde.

Men nu er der kun tre tilbage. Nilla Fischers blev natten til lørdag smadret, og dele af den blev kastet i floden Stångån.

Det har fået den svenske VM-profil til tasterne, og på Instagram går hun til modangreb på den eller de personer, der står bag hærværket i Linköping.

- Det er uacceptabelt, at en statue på en offentlig plads i Sverige bliver vandaliseret. Det er respektløst, at en statue af mig afbilledet som kvindelig fodboldspiller angribes under et VM for kvinder, skriver Nilla Fischer i opslaget, hvor hun opfordrer alle fodboldpiger til aldrig at droppe passionen og kærligheden til fodbolden.

- Og stop aldrig med at kæmpe for ligestilling. Det er vigtigt, at vi støtter og bakker hinanden op, skriver Nille Fischer, der efter seks år i tyske Wolfsburg netop er taget hjem til svensk fodbold, hvor hun skal spille i Linköping.

Først gælder det dog VM-slutrunden, hvor Sverige er klar til 1/8-finalen efter søndagens 5-1-sejr over Thailand.

Chris Froome efter styrtet. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix Cykling Snød døden: Nu taler Froome efter ulykken

Der var åben træning for de danske U21-spillere lørdag, hvor Robert Skov glad stillede op til selfie. Foto: Lars Poulsen Fodbold FCK-topscorer afviser storklubber: - Ikke aktuelt

Henrik Rothenbücher giver endnu en gang tips og tricks. Foto: Olivia Loftlund Sport og Spil Her halter bookmakerne efter: Hjørnespark er vejen til guldet

- Et stort, sort hul, lyder Carina Lundbye Hansens beskrivelse af tiden efter tragedien. Indsat Allan Simonsen. Foto: Tim Kildeborg Jensen og Thomas Lekfeldt (indsat billede) Sport og Spil Så kæresten dø på TV: Jeg er smadret indeni - for altid!

8 kommentarer
Vis kommentarer