Zlatan får drømmen opfyldt: Men må sluge gigantisk lønnedgang

Familien har længe drømt om at komme til solrige Californien

Zlatan får drømmen opfyldt: Men må sluge gigantisk lønnedgang

Zlatan-familien kan langt om længe flytte til Los Angeles, som de flittigt har besøgt gennem årene. (Video: Splash)

Der er ikke kun vejret til forskel.

Sveriges største fodboldnavn, Zlatan Ibrahimovic må starte det sidste kapitel af en fornem karriere med en gigantisk lønnedgang.

Fodboldikonet har i følge Sports Illustrated værsgo at begynde i Los Angeles Galaxy til 'grundlønnen', som er godt 10 millioner kroner om året.

Det er kun en tiendedel af, hvad han kunne have tjent i Manchester United, hvor den iturevne kontrakt garanterede ham en årsløn på 100 millioner kroner.

 

Altså kort og godt en lønnedgang på 90 pct for at gøre fru Helena Seger 'mycket glad'.

Hun har i følge flere svenske medier længe drømt at komme til at bo i det solrige Californien og blive en Hollywood-frue.

Et ønske, som hun har delt med ægtefællen.

Zlatan Ibrahimovic har også selv i flere omgange udtrykt ønske om at slutte karrieren i Los Angeles Galaxy.

Årsagen til, at den 36 årige svensker må starte med en gigantisk lønnedgang, er reglerne i Major League Soccer, som kun vil tillade, at tre spillere på et hold sprænger lønloftet og står udenfor en fælles overenskomst, hvor den højeste løn er godt 10 millioner kroner.

Mon ikke Zlatan Ibrahimovic enten er blevet stillet en kraftig lønfremgang i udsigt eller en gigantisk aftrædelsessum.

Det var Manchester Uniteds manager José Mourinho, som torsdag lod svenskeren smutte før tid på en dag, hvor temperaturen var dobbelt op i Los Angeles' favør med 15 grader mod 7 grader i Manchester.

Flirten med Los Angeles Galaxy har stået på meget længe, og Zlatan-familien har flere gange været på besøg i deres nye hjemby.

Det har ikke kun været for at gæste Disneyland.

Allerede for et par måneder siden kunne flere svenske aviser fortælle, at Zlatan Ibrahimovic til sommer ville rejse til USA, og det var så konkret, at de samme aviser kunne berette, at han ville få trøje nr. 9.

Det må være helt slut med Zlatans tid i den svenske landsholdstrøje. Foto: AP
Det må være helt slut med Zlatans tid i den svenske landsholdstrøje. Foto: AP
 

For en måned var den pt. skadede svenske stjerne i Los Angeles for at se efter et passende hus.

Nu har han fået lov at smutte før tid, og det gør, at drømmen om at komme med Sverige til VM i Rusland nok er blevet begravet med skiftet til USA.

Det er formentligt Los Angeles Galaxy, som har presset på for at få ham i utide efter at have fået en skidt start på den nye MLS-sæson.

Til gengæld er bysbørnene fra Los Angeles Football Club kommet flyvende af sted og er ubesejret i Western Conference, mens Galaxy roder rundt i bunden.

En kampklar Zlatan Ibrahimovic vil få en velkendt medspiller. Det drejer sig om den tidligere Chelsea-stjerne Ashley Cole, som efter Roma-tiden er endt i Californien.

Derimod er det nok tvivlsomt, om den gode Zlatan har hørt om Los Angeles Galaxys indkøb i Superligaen.

Randers' så udskældte Perry Kitchen er efter et kort ophold i det jyske returneret til sit hjemland, og han har spillet foreløbigt to kampe for Los Angeles Galaxy.

United bekræfter bombe: Zlatan stopper øjeblikkeligt

Zlatan til VM? Svaret står klart for landstræneren

Rygtet der ikke vil dø: Zlatan på vej til ny klub