Zlatan viser Sverige vejen: Nyt mål-show i USA

Det kører for Zlatan Ibrahimovic hos LA Galaxy, mens det til gengæld ser hårdt ud for det svenske landsholds offensiv kort før VM

Se kampens højdepunkter her. Video: AP/SNTV

Mens Zlatan Ibrahimovic imponerer gang på gang for LA Galaxy, ser det straks mere sort ud for hjemlandet Sverige.

For to år siden meddelte Zlatan det svenske fodboldforbund, at han ikke længere ville spille på landsholdet. Han ville hellere fokusere sin klub-fodbold.

Den beslutning holder den svenske stjerne fast i, og selv om der var spekulationer om et comeback i forbindelse med VM, endte det altså ikke med at blive et gensyn med blåt og gult for Ibrahimovic ved slutrunden. Han blev ikke udtaget af landstræner Janne Andersson.

Det kunne ellers godt tyde på, at Sverige har brug for den stærke angriber, når det om få dage går løs i Rusland.

Igen i nat var han særdeles skarp i den amerikanske liga, han nu er oppe på syv sæson-træffere, efter at han scorede to gange for sin klub i 3-0.sejren over Real Salt Lake.

Svag offensiv
To scoringer er præcis det samme antal, som det svenske landshold samlet har bidraget med i dets seneste syv kampe. En periode, der strækker sig helt tilbage til oktober sidste å

Når Sverige rejser til VM i Rusland, bliver det med andre ord med et angreb, der ikke har haft den bedste optakt.

Det svenske landshold har for alvor brug for en stærkere offensiv. Ser man på de seneste resultater har de blågule nemlig ikke scoret i de seneste 337 spilleminutter.

Det burde give anledning til bekymring, men svenskerne afviser dog VM-panik.

- Den fattige målhøst bør ikke give anledning til panik, siger Mikael Lustig, der spiller back, til Aftonbladet.

Han understreger, at det var en stærk defensiv og ikke en sprudlende offensiv, der sikrede holdet adgang til VM.

- Har man fulgt vores landshold, og hvordan vi har spillet os til dette mesterskab, så forstår man. Vi spillede 180 minutter mod Italien, lavede et mål, og det var nok, lyder det fra Mikael Lustig.

Bevarer optimismen
Ibrahimovic har haft en spektakulær begyndelse hos LA Galaxy med flere mål og røde kort undervejs. Men overskrifter - det skaber han - og i Los Angeles ved de godt, hvem der er den helt store stjerne.

- Du kan ikke flygte fra løven, lød det på klubbens Twitter-profil efter 3-0-sejren.

Zlatan kommer dog ikke til at jagte for Sverige under slutrunden i Rusland. Men selv om det kunne se ud som, at det svenske mandskab har brug for deres store fodbold-ikon, bevarer truppen VM-optimismen kort før afrejse.

- Nu begynder folk at gå i panik. Det er vigtigt, at vi på holdet ved, hvad vi er gode til. Vi har to angribere, der arbejder stenhårdt i defensiven, og som gør det svært for modstanderne, lyder det fra den erfarne back Mikael Lustig.

Sverige skal møde Sydkorea  18. juni i første runde i VM. Efterfølgende skal de blågule møde de tyske verdensmestre, inden de skal spille mod Mexico i sidste gruppekamp 27. juni.

Zlatan fik under en kamp mod Montreal Impact rødt kort. I svenskerens fravær blev det norske Ola Kamara, som et kvarter før tid afgjorde kampen til LA Galaxys fordel. Foto: AP Intl. fodbold - 23. maj. 2018 - kl. 08:27 Storsviner Zlatan efter kortslutning

Se også: Nu rabler det for svensk VM-spiller: - Han er bedre end Eriksen!

Se også: Zlatan før VM: Sverige er bedre uden Zlatan

Den 29-årige irske MMA-kæmper Conor McGregor har som den første for alvor forstået, at sporten handler om meget mere end selve kampen i arenaen. Det handler lige så meget om skabe sig et image. Foto: AP Sport og Spil Fra bistandsklient til milliardær: Sådan reddede han sin sport

17 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere