Annonce:
Annonce:

Island afgør nordisk drama efter skandale-afslutning

Island og Finland gav hele fodboldverdenen et drama i VM-kvalifkationen, der vil blive husket i mange år. Island scorede et kontroversielt mål i overtiden, mens Finlands anfører flåede i dommeren

Det var et kæmpe drama, der udspillede sig i slutminutterne af VM-kvalifikationsopgøret mellem Island og Finland. Foto: AA/ABACA.
Det var et kæmpe drama, der udspillede sig i slutminutterne af VM-kvalifikationsopgøret mellem Island og Finland. Foto: AA/ABACA.
Annonce:
Følg Fodbold

Der findes spændende afslutninger på fodboldkampe, og så findes der de helt dramatiske og gyseragtige, som får Alfred Hitchcocks kniv-gysere til at ligne den blide 'De tre Bukke Bruse'-fortælling for børn.

Torsdag aften leverede Island og Finland det sidste af slagsen. Det ufatteligt dramatiske, nordiske brag i VM-kvalifkationens Gruppe I blev vundet med 3-2 af Island efter en scoring i det femte og sidste minuts overtid. Resultatet i sig selv var dog ikke det mest dramatiske. Snarere kampens udvikling.

For Finland førte 2-1 frem til det 90. minut, hvor Island udlignede. Og med få sekunder igen af opgøret bragte Island sig foran på en meget kontroversiel scoring Ragnar Sigurdsson. Efter noget klumpspil på målstregen ligner det klart, at den tidligere Brøndby-keeper Lukas Hradecky får en hånd på bolden, som han lægger død på målstregen.

Annonce:

Alligevel får Sigurdsson lov til at losse bolden i kassen.

Angreb norsk dommer
Så begyndte balladen ellers. For straks efter den kontroversielle scoring, som måske nok burde være underkendt, nærmest overfaldt Finlands anfører, Niklas Moisander, kampens norske dommer, Svein Moen. Moisander flåede i dommerens sorte trøje, mens han forsøgte at vriste sig fri af anførerens klo.

Det skandaløse 'overfald' blev kun straffet med et gult kort.

Der var et lige så stort drama som Moisanders angreb på dommeren og den kontroversielle scoring. Dét drama udspillede sig efter kampen.

Sviner dommeren til
For efter opgøret var flere af finnerne, heriblandt Hradecky, rasende over, at dommeren ikke annullerede målet. Det gav Hradecky meget klart udtryk for.

Annonce:

- Dommeren kvajede sig. Den bold var aldrig inde. Forhåbentlig gør UEFA eller FIFA, eller hvem fanden der har noget med det her at gøre, et eller andet, sagde Hradecky til finske YLE, hvorefter han uddybede sin vrede over situationen.

- Vi kæmper i 90 minutter, men så ødelægger tre kvajpander af nogle dommere det hele for os. Hvordan kan man dømme mål, når man ikke kan se, om bolden er inde? Jeg fatter ikke, at dommerbeslutningerne altid går imod os.

En aften, der begyndte med en flot hovedstødsscoring fra Brøndby-bomberen Teemu Pukki, endte altså med at blive ganske forfærdelig for ham og de andre finner.

Med den skandaløse sidste sekunds sejr over Finland spiller Island sig op på en del førsteplads i Gruppe I sammen med Kroatien. Begge har fire point. Finland ligger nummer næstsidst med ét point.

Stjernens ultimative guide: Sådan banker du vennerne i 'FIFA 17'

Chelsea vil tilbage i toppen: Klar til at smadre transferrekord

Ronaldo får skylden for holdets dårlige form

Sexvideo slap ud: Nu kryber fodboldspillere til korset

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: