Italiensk stjerne sætter Kane og co. til vægs i politisk debat

Den engelske landsholdsspiller Harry Kane kom med en noget vag udtalelse om briternes EU-exit, mens Italiens stærke midtstopper Girgio Chiellini havde en noget anden - og stærkere - mening

Harry Kane havde ikke mange kloge ord at sige om Brexit. (Foto: AP)
Harry Kane havde ikke mange kloge ord at sige om Brexit. (Foto: AP)

Måske er det ikke helt fair at stille fodboldspillere spørgsmål om den komplekse situation i europæisk politik efter briternes noget chokerende nej til EU.

Og så alligevel. Fodboldspillerne er også en del af det samfund, som vil blive påvirket - og bulletinerne går da også på, at de store ligaer - især Premier League - vil blive hårdt ramt på grund af briternes modvilje mod det europæiske samarbejde.

Derfor blev en af Englands helt store stjerner Harry Kane da også spurgt til den politisk situation i sit hjemland, da Tottenham-angriberen deltog ved et pressemøde ved EM.

Men den 22-årige målmager var ifølge AFP ikke meget for at nuancere billedet af umælende aktive fodboldspillere.

– Ja, vi vågnede i morges og så nyhederne, og enkelte af drengene snakkede om det. Men jeg tror ærligt talt ikke det er noget, de tænker særligt meget på. Jeg tror ikke, at nogen af os ved nok om det til at kunne kommentere det. Vi må bare vente og se, hvad der sker. Jeg ved ikke nok om det til at bekymre mig om det, og det tror jeg heller ikke nogen af de andre gør, udtalte Kane.

Ikke en imponerende politisk udtalelse fra Kane, men han kan dog 'glæde' sig over, at en anden engelsk spiller har fået endnu mere opmærksomhed efter sin noget naive tankegang.

Jermaine Pennant har i den grad dummet sig med sit tweet. (Foto: AP)
Jermaine Pennant har i den grad dummet sig med sit tweet. (Foto: AP)
 

Den tidligere wing i Arsenal og Liverpool, Jermaine Pennant, tager nemlig prisen for at udsende det dummeste tweet blandt britiske sportsfolk. Det var faktisk så dumt, at han endte med at slette det i et forsøg på at få det til at blive glemt:

– Nu da vi ikke er i Europa, hvad sker der så med det næste EM i 2018?

Så meget vrøvl på så få ord. Som avisen The Mirror konstaterer: For det første er det EU og ikke verdensdelen, som man forlader. Dernæst er det næste EM ikke i 2018, men i 2020, og til allersidst konstaterer avisen, at Pennant ikke behøver at bekymre sig, da han næppe bliver udtaget.

Det er dog ikke alle fodboldspillere, der er helt blanke når det kommer til politiske spørgsmål.

Chiellini i kamp for Italien. (Foto: AP)
Chiellini i kamp for Italien. (Foto: AP)
 

Den italienske forsvarsspiller Giorgio Chiellini gik i seng overbevist om, at Storbritannien ville blive, men vågnede i stedet op til en overraskelse. Juventus-profilen kunne dog sige lidt mere til det uventede resultat end sine engelske kollegaer.

– Den største bekymring bør være om det afføder en mulig dominoeffekt. Jeg tror ikke, at en simpel udmeldelse af Storbritannien kan ændre på hele den europæiske økonomis ligevægt, eller for den sags skyld på verdens, men det er en beslutning, som giver alle et stik i hjertet i de her dage.

– Afstemningsresultatet er et symbol på den generelle diskussion, som du ser i Italien og over hele Europa, men jeg mener, at utilfredshed ikke skal være baggrund for at stemme for en opløsning, ifølge nyhedsbureauet AP.

31 kommentarer
Vis kommentarer