12 år gammel strid endelig afgjort

Det har ikke været muligt for Juventus at få strippet Inter for det mesterskab, som de fik tildelt efter Calciopoli

Calciopoli-skandalen sendte Juventus ud af Serie A. Foto: AP
Calciopoli-skandalen sendte Juventus ud af Serie A. Foto: AP

Juventus blev tilbage i 2006 en central del af den omfattende calciopoli-skandale, som betød, at de mistede både '05 og '06-mesterskaberne, som ellers var blevet vundet på banen. Den sidstnævnte af dem blev tildelt Inter i stedet.

Tilbage i 2011 fandt anklageren Stefano Palazzi lignende overtrædelser fra Inters side, men da forældelsesgrænsen var overskredet kunne man ikke gøre noget ved det.

Juventus bad dog det italienske fodboldforbund om at fjerne Inter fra dén sæson som mester, men det afviste forbundet. Siden har Juventus anket sagen ved den højeste mulige appeldomstol, men de afviste torsdag sagen.


Foto: AP
Foto: AP

Her blev der peget på, at sagen omhandler sport, og dermed er det sportens eget retssystem, der skal bruges. Da den allerhøjeste instans for ankesager kun tager sig af faktuelle dele af en sag, er det ikke muligt at gå videre.

Inter kan dermed se sig med titlen fra 2005/06-sæsonen, selvom de også selv overtrådte regler.

Juventus har siden calciopoli, der også kostede en tvangsnedrykning, vundet syv italienske mesterskaber i træk, og de ligger pt langt foran i toppen af Serie A foran Napoli og Inter.

Se også: Smadret af Brøndby-stjerne: Nu spiser han gennem sugerør

Se også: Her er forklaringen: Derfor gik maskerede fodboldfans amok

Se også: Racistisk tilskuer blev afsløret på tv-billeder: Nu mister han sit job

Uffe Bech har haft et svært efterår i Brøndby. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Mestrene dropper interesse for Brøndby-spiller

4 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere