38-årig målræv stopper karrieren til sommer

Luca Toni fra Verona stiller støvlerne på hylden ved udgangen af denne sæson.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den italienske målræv Luca Toni stopper som professionel fodboldspiller til sommer. Til den tid vil Verona-angriberen være imponerende 39 år.

Trods sine gamle stænger har Toni bevaret sin skarphed foran kassen hele vejen igennem karrieren, og han blev i sidste sæson med 22 mål delt Serie A-topscorer med Mauro Icardi fra Inter.

Men alligevel vælger Toni at trække stikket efter denne sæson.

- Jeg tror, tiden er inde til at stoppe. Jeg håber at fejre det ved at holde Verona i Serie A, siger Toni til Sky Sport Italia.

Lucas Toni spiller nu i Verona, men tiden i Bayern kommer nu til at koste millioner (Foto: AP) Italiensk fodbold Fodboldstjerne skylder 13 millioner i tysk kirkeskat

Luca Toni er både blevet topscorer to gange i Serie A og en enkelt gang Bundesligaen. I Tyskland spillede han således for mesterholdet Bayern München, hvor han lavede 38 mål i 60 kampe i Bundesligaen. På det italienske landshold blev det til 16 mål i 47 kampe og en VM-titel.

Hans karriere startede i Modena i 1994, og siden nåede han at tørne ud for yderligere 14 forskellige klubber - herunder Palermo, Juventus, Roma og Fiorentina i to omgange.

I denne Serie A-sæson er det dog kun lykkes for Toni at komme på måltavlen en enkelt gang.

3 kommentarer
Vis kommentarer