AC Milan-legende er død

Cesare Maldini var spiller og træner for både AC Milan og Italien - og far til verdens måske bedste forsvarer nogensinde

Cesare Maldini blev 84 år gammel. (Foto: All Over Press)
Cesare Maldini blev 84 år gammel. (Foto: All Over Press)

Italiens fodbold i almindelig og storklubben AC Milan i særdeleshed er blevet et ikon fattigere.

TV: Se Mandzukic sikre Juventus sejren Italiensk fodbold TV: Juventus udbygger føringen

Søndag meddeler familien således, at den tidligere spiller og træner for både 'Rossoneri' og det italienske landshold, Cesare Maldini, er død natten til søndag i en alder af 84 år.

Maldini optrådte i sin storhedstid som aktiv i midten af AC Milan-forsvaret, hvor han var beundret for sin elegance på banen.

 Han opnåede mere end 400 kampe i den røde og sorte trøje, hvor han var med til at vinde fire italienske mesterskaber samt Europa Cup-finalen for mesterhold i 1963, hvor Eusebios Benfica blev besejret 2-1 i finalen.

Cesare Maldini opnåede også 25 landskampe for Italien og var med til VM i Chile i 1962, hvor Italien blev slået ud i gruppespillet.

Siden sluttede han den aktive karriere i Torino, inden han kastede sig over trænergerningen i sin gamle klub, AC Milan, hvor han både sikrede en triumf i Europa Cup'en for pokalvindere i 1973, hvor Leeds blev slået 1-0, og Coppa Italia samme år.

Zamparini til højre har fyret den ene træner efter den anden, nu går han selv (Foto: AP) Italiensk fodbold Fyrer folk på stribe: Nu siger han selv farvel

Siden kom til Ternana og Parma, inden han blev ansat på det italienske landshold som assistent, inden han i 10 år var italiensk U21-landstræner og hentede ikke færre end tre EM-titler.

Siden blev han også træner for sin berømte søn, verdens måske bedste forsvarer gennem tiderne, legendariske Paolo Maldini, da han blev træner for det italienske A-landshold 1996-98, hvor det ved VM i Frankrig endte med et kvartfinale-nederlag på straffespark til VM-værterne, som senere endte med at vinde turneringen.

Siden vendte han kortvarigt tilbage som cheftræner i AC Milan, inden han i 2002 førte Paraguay til VM i Japan/Sydkorea, hvor det sluttede med et 1-0 nederlag til Tyskland i ottendedelsfinalen.

De europæiske turneringer kan meget vel blive uden Milan i næste sæson. Klubben spillede søndag uafgjort mod Lazio. (Foto: AP/Antonio Calanni) Italiensk fodbold AC Milan spiller sig længere væk fra europæiske pladser

2 kommentarer
Vis kommentarer