Agent slår alarm: Racisme i børnefodbold

Agent anklager forældre for racisme mod AC Milans U10-hold. Den italienske klub tager skarpt afstand

Mino Raiola advarer om racisme i italiensk børnefodbold. (Foto: AP)
Mino Raiola advarer om racisme i italiensk børnefodbold. (Foto: AP)

Den italienske storklub AC Milan har mandag udsendt en erklæring, der tager skarpt afstand fra racistiske hændelser, som skulle have fundet sted under en børnefodboldturnering i Toscana påsken.

Da Milans under-10-hold spillede mod Paris Saint-Germain, måtte de farvede spillere på det italienske hold lægge ryg og ører til buh-råb fra forældre på sidelinjen.

Se også: Juventus slider sig til sejr over Empoli

Den kendte spilleragent Mino Raiola, der har store navne som Zlatan Ibrahimovic og Mario Balotelli blandt sine klienter, slog søndag aften alarm på Twitter.

- I chok over dagens Milan-Paris SG i Universal Cup. Forældre, der buher ad farvede 10-årige. Op med hovedet drenge, vi er stærkere end ignorante racister, skriver Raiola.

AC Milan reagerede mandag med en erklæring, hvor klubben ikke kan bekræfte sagen, men hvor den tager skarpt afstand, hvis rygterne viser sig sande.

Se også: Roma vinder topkamp mod Napoli

- Vi har blevet gjort opmærksom på påståede hændelser af racistisk natur i forbindelse med gårsdagens kamp mellem Milan og PSG, hvor farvede børn blev angrebet af "folk", der overværede kampen.

- Vi vil ikke overdrive noget, men vi håber virkelig, at beskyldningerne er ubegrundede, eller det er et isoleret tilfælde. Men hvis forlydenderne er rigtige, er det fuldstændig uacceptabelt, lyder det fra AC Milan.

Trods de ubehagelige oplevelser endte AC Milan-knægtene som vindere af turneringen efter en finalesejr over Inter.

 Se også: Milan-profil: Jeg gider ikke spille mere

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere