Juventus støtter træner i matchfixing-sag

Præsidenten i den italienske mesterklub insisterer på at støtte de anklagede i den store matchfixing-sag

Syndere i den italienske fodboldskandale om matchfixing skal ikke stå alene, mener Andrea Agnelli, der er præsident i mesterklubben Juventus.

Derfor lover han sin fulde og uforbeholdne støtte til klubbens cheftræner Antonio Conte og andre af klubbens ansatte, som er anklaget i den omfattende sag.

- Juventus er et børsnoteret selskab, men folk opfatter os som et hold, og alle involverede, der har viet arbejde og passion til klubbens farver, har en endnu stærkere opfattelse af sammenholdet, siger han.

- På hold hjælper folk hinanden, både mens man kæmper, når man taber, og når man vinder. Ingen er alene. Og heller ikke nu vil nogen blive forladt, siger præsidenten.

Conte, som førte Juventus til at vinde Serie A i sidste sæson, er anklaget for at have undladt at indberette matchfixing i forbindelse med to kampe i sæsonen 2010-11, hvor han var træner for Serie B-klubben Siena.

Afhøringen af mestertræneren indledes onsdag, og han risikerer ifølge italienske medier adskillige måneders karantæne.

Også landsholdsspilleren Leonardo Bonucci, der også er ansat i Juventus, skal forklare sig over for den italienske sportsret.

Bonucci, som var med ved EM i sidste måned, beskyldes for at være indblandet i et forsøg på at aftale resultatet af en kamp i 2010, da han spillede for Bari.

Han risikerer helt op til tre års udelukkelse.

I alt er 45 personer fra 13 klubber indtil videre mistænkt for at være involveret i sagen.

Sagen minder om lignende skandaler i italiensk fodbold i 1980 og før VM i 2006. Anklagerne mener, at internationale spillesyndikater har betalt en stribe spillere for at fixe resultaterne af kampe i de italienske ligaer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
AaB-brasilianer er kommet i bedre form: Det fungerer bedre for mig nu
Klubejere - er de frelsere eller ødelæggere?
BBC: Inter har tilbudt Liverpool lejeaftale for Sturridge
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen