Dødsfald: Bil kom i vejen for ambulance

En parkeret bil kostede ambulance en forsinkelse i forsøget på at redde Piermario Morosini

Morosini blev blot 25 år (Foto: AP)
Morosini blev blot 25 år (Foto: AP)

Livornos italienske midtbanespiller Piermario Morosini døde på fodboldbanen i går i Serie B-kampen mellem Pescara og Livorno, da han faldt om af hjertestop og desværre ikke stod til at redde.

Endnu et hjertestop på fodboldbanen chokerer fodboldverdenen, og især i støvlelandet spørger man nu sig selv, hvordan det kunne gå til.

Stakkels Morosini kollapsede på banen (Foto: AP/Cristiano Chiodi) Italiensk fodbold - 15. apr. 2012 - kl. 09:03 Italiensk dødsfald: Ramt af familie-tragedie

Man vil nu indlede en undersøgelse af Morosinis død, men vil især fokusere på den bil, som, ifølge rapporterne tilhørte trafik-politiet, blokerede ambulancens vej ind på Stadion, og betød en forsinkelse i at få hjælpen frem til Morosini.

Ambulanceredderne måtte smadre en rude i bilen, før man kunne få den flyttet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Pescaras målmand Luca Anania fortæller om forvirringen på banen:

Læs også:

Stakkels Morosini overlevede ikke utallige redningsforsøg (Foto: AP/Cristiano Chiodi) Italiensk fodbold - 14. apr. 2012 - kl. 18:54 Dødsfald: Fik tre hjertestop i træk

- I begyndelsen forstod vi ikke rigtig situationens alvor. Jeg løb straks ned til Livornos halvdel, hvor Morosini var faldet om. Der var meget forvirring, og jeg forstår, at der også var forsinkelser før hjælpen kunne nå frem, og de fortæller, at ambulancen ikke kunne komme på banen, da indgangen til stadion var blokeret af en anden bil. Derfor måtte nogle af mine holdkammerater hjælpe med at bære båren hen til ambulancen, fortæller Ascani altså om den kritiske situation.

Det er uvist, om historien ville være endt anderledes, hvis bilen ikke havde holdt i vejen og ført til forsinkelsen for ambulancen, men man vil stadig undersøge situationen.

En konsulent ved hjerteafdelingen på hospitalet - som tilfældigvis var på stadion for at overvære kampen, og skyndte sig på banen for at hjælpe til, før ambulancen ankom - fortæller, at Morosini aldrig igen var ved bevidsthed.

Læs også:

Morosini (th.) var en del af Italiens U21-landshold i 2009, da de slog Danmark 4-0 på Farum Park (Arkivfoto: Amdi Thorkild/Polfoto) Italiensk fodbold - 14. apr. 2012 - kl. 17:46 Dødsfald ryster italiensk fodbold

- Morosini havde aldrig et hjerteslag igen. Fra jeg kom ned til ham, viste han ingen tegn på at vågne, hverken ved åndedræt eller ved hjerterytmen. Da jeg kom, var alting gået i stå. Ingen kan sige, hvad årsagen er, jeg tror ikke, at vi er klogere, før vi får en obduktion, lyder det fra Leonardo Paloscia ifølge AP.

Obduktionen af Piermario Morosini bliver sandsynligvis foretaget i morgen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere