Mafia-angreb efter dommerskandale

Kæmpe dommerfejl kan afgøre Serie A: Mafia-anklager efter topkampen mellem Milan og Juventus, da Milan blev snydt for et klart mål

Bolden var helt klart over stregen, men linjedommeren, der ellers står fint placeret, reagerer ikke. (Foto fra YouTube)
Bolden var helt klart over stregen, men linjedommeren, der ellers står fint placeret, reagerer ikke. (Foto fra YouTube)

Det var de store dommerfejl, der blev talt om efter det uafgjorte topopgør mellem Milan og Juventus.

Dommer Paolo Tagliavento - og især hans linjedommer Roberto Romagnoli - vil uden tvivl komme i fokus i de italienske medier de kommende dage efter et par kæmpebrølere, der kan afgøre det italienske mesterskab.

Se også: Juventus snød AC Milan

Især fordi de ved stillingen 1-0 til Milan overså et mål, da Milans Sulley Muntari scorede et soleklart hovedstødsmål.

Juventus-målmand Buffon får først pareret bolden en lille meter bag stregen, men selv om dommer Tagliavento umiddelbart gør mine til at fløjte mål, reagerer hans linjevogter helt uforståeligt ikke. Billeder viser ellers, at linjedommer Romagnoli står fint placeret.

Efter kampen var Milan-træner Allegri afdæmpet skuffet over afgørelsen, som han mener ændrede kampen, men anderledes ophidset var Milans vicepræsident, Adriano Galliani, da han i pausen gik ned til spillertunnelen.

- Den var en meter inde. En meter, lød det fra vicepræsidenten, som derefter gik til angreb på Juventus' træner - der op til kampen havde beklaget sig over, at Juventus var blevet bortdømt i kampene op til topbraget.

- Har I mere at brokke jer over?

Juventus-træner Antonio Conte var dog hurtig til at returnere angrebet, der faldt i minutterne efter kampen. Ifølge avisen Corriere della Sera brugte Conte ordet 'mafia' om Milan-bossen.

- Og det kommer fra jer, jer som er mafia.

Senere beklagede han episoden:

- Det var ikke en god atmosfære. Der skete for mange ting, der ikke var fodboldrelaterede. Det bedste var selve kampen, resten skal blive bedre. Og jeg skal også, lød det fra Conte.

Juventus-målmand Buffon selv siger, at han ikke opdagede om bolden var inde eller ej.

- Men selv om jeg havde set det, ville jeg ikke have hjulpet dommeren, understreger han til La Repubblica.

I anden halvleg ved stillingen 1-0 blev Juventus snydt for et mål, der fejlagtigt blev annulleret for offside.

Med 1-1 resultatet er Milan fortsat nummer 1, blot et enkelt point foran Juventus, der har spillet en kamp mindre. Med en Milan-sejr havde forskellen været 4 point.

0 kommentarer
Vis kommentarer