Zlatans bog er 'forbandet god'

På tirsdag udkommer Zlatan Ibrahimovic' selvbiografi 'Jeg er Zlatan Ibrahimovic på dansk

Zlatan Ibrahimovic trækker igen overskrifter. (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic trækker igen overskrifter. (Foto: AP)

Danske fans af den svenske fodboldstjerne Zlatan Ibrahimovic kan glæde sig til tirsdag, hvor AC Milan-angriberens meget omtalte og storsælgende selvbiografi "Jeg er Zlatan Ibrahimovic" udkommer på dansk.

I bogen fortæller Ibrahimovic blandt andet om sin opvækst i Rosengård-kvarteret uden for Malmø og sin fremmarch i den barske fodboldverden, hvor han har spillet for Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona og altså nu AC Milan.

Det er også i selvbiografien, at svenskeren for alvor sætter ord på sit noget mislykkede ophold i Barcelona, hvor det blot blev til én sæson under træner Josep Guardiola.

Zlatan om rødt kort: Jeg dummede mig

Her er, hvad en række medier har skrevet om bogen:

- Herregud, det her er jo dynamit. (Sportbladet).

Forbandet godt
- Hver sætning indeholder had, vrede, indsigter og synspunkter, som er så stærke, at de overstråler det meste, jeg har læst ... Det er så godt. Det er så forbandet godt ... En barndomsskildring som er et mesterværk. (Aftonbladet).

Svensk angrebs-sensation scorede hattrick

- Sammenlignet med andre nyere fodboldbiografier er bogen i en liga for sig selv ... Den bedste socialrealistiske skildring fra bunden af det moderne Skandinavien, der er udkommet længe. (Politiken).

- Sensationelt interessant. Sensationelt god. (Sydsvenskan).

Bogen har en vejledende pris på 299 kroner.