Milans forfølgere kommer nærmere

Sejre til Napoli og Lazio, mens Juventus med Frederik Sørensen på banen led sent pointtab i dagens kampe i Serie A

23-årige Edinson Cavani er er ejet af Palermo, men udlejet til SSC Napoli, hvor han er ved at udvikle sig til klubbens nye helt med sine mange scoringer. (Foto: AP)
23-årige Edinson Cavani er er ejet af Palermo, men udlejet til SSC Napoli, hvor han er ved at udvikle sig til klubbens nye helt med sine mange scoringer. (Foto: AP)

Edinson Cavani blev igen matchvinder for Napoli, da han kort før tid scorede til 1-0 i søndagens hjemmekamp mod Lecce - blot tre dage efter, at han også i overtiden havde afgjort Europa League-kampen og kvalifikationen til 1/16-finalerne med sin scoring mod Steaua Bukarest.

Det var den uruguayanske angribers tiende sæsonmål, og han deler dermed topscorerværdigheden i Serie A med Udineses Antonio Di Natale - og Cavani er om nogen årsagen til, at Napoli hænger godt på i mesterskabskampen i denne sæson.

Med sejren rykker syditalienerne tættere på førende AC Milan, der efter nederlaget lørdag aften mod AS Roma nu blot er tre point foran Napoli.

- Vi vidste, at det ville blive svært. Vi var trætte efter tre kampe på en uge, og det var en hård bane. Men det var vigtigt med en sejr i dag, siger Napoli-manager Walter Mazzari, der kan være i gang med at føre holdet mod dets bedste placering siden Maradona-glansperioden for 20 år siden.

Sen udligning mod Juventus
Også Lazio rykker tættere på Milan efter en 3-2-sejr over Udinese på et sent selvmål af Udinese-forsvarer Cristian Zapata, mens Juventus med den ugne dansker forsvarer Frederik Sørensen på banen i hele kampen mistede to point sent i udekampen mod Chievo.

Danskeren var tæt på sit første mål for Juventus, men ved 0-0 i første halvleg ramte han stolpen. Kort efter gjorde angriberen Fabio Quagliarella det til 1-0 på et flot saksesparksmål, men Juventus fik udvist Manuel Giandonato i begyndelsen af anden halvleg, og i slutsekunderne lykkedes det Sergio Pellissier at hente et lidt heldigt point til hjemmeholdet.

Juventus er nu på fjerdepladsen i Serie A, fem point efter AC Milan, mens de forsvarende mestre fra Inter, der har været optaget af et for italienerne succesrigt klub-VM, ligger på syvendepladsen med 13 point op til Milan, men også for to kampe færre.

Næste runde afvikles 6. januar.