Annonce:
Annonce:

Kjær er Palermos nye Goalfather

Simon Kjær var manden i centrum, da Palermo slog Chievo i Serie A. Det kastede en gratis pizza af sig

Annonce:
Følg Fodbold
I den varmblodede del af Italien, der kaldes Sicilien, findes der to typer mænd, som kan få alt det, de peger på.

Der er en Godfather, der med trusler og frygt, sidder på magten i mafiaens hovedstad Palermo. Og så er der danske Simon Kjær, som nu fortjener tilnavnet ’Goalfather’.

Efter at han i går scorede et mål - og fremtvang et straffespark, da Palermo hjemme vandt 3-0 over Chievo - er de varmblodede italienere nærmest parat til at forære deres førstefødte til den 19-årige dansker. Og pizza bliver pludselig gratis.

- Jeg har lige været henne og hente en pizza. Og den måtte jeg ikke betale for. De har længe vidst, hvem jeg var på det pizzeria... men det er først efter, at jeg har scoret, at jeg pludselig får det gratis, ler den jordbundne dansker, der ikke falder på halen over den sicilianske generøsitet.

Rider på en bølge
- Jeg ærgrer mig bare over, at vi ikke bestilte en ekstra pizza, siger Simon Kjær, der for tredje kamp i træk fik spilletid. Og med målet og det fremprovokerede straffespark tiltvang han sig al opmærksomhed.

- Det er så vigtigt med den her start. Jeg ved, at havde jeg fået en dårlig debut mod Fiorentina og havde spillet dårligt mod Lecce og Chievo, kunne klubben lige så godt sælge mig.

- Tilhængerne er lynhurtige til at danne deres mening, og den ændrer sig ikke senere. Derfor har klubben også ventet med at kaste mig ud i det, siger Simon Kjær, som nu kan ride på en bølge af anerkendelse.

- Jeg tror simpelthen ikke, at jeg kan gøre noget forkert nu, kommer det lettet fra Simon Kjær, der ikke kan abstrahere fra tilhængerne og livet uden for fodbold på samme måde, som han kunne i Danmark.

Positivt i supermarkedet
- Det kan bare ikke lade sig gøre. Når det går godt, kommer der masser af positivt fra folk i supermarkedet. Og går det skidt, er folk rasende, fortæller Simon Kjær, der ikke er begyndt at tænke på det ’rigtige’ landshold trods succesen.

- Jeg er stadig U21-spiller, og det er jeg glad for. Bare fordi jeg har spillet tre kampe i serie A, så er jeg ikke et emne for A-landsholdet, fastslår danskeren, der forventer at ryge tilbage på reservebænken næste weekend, da Cesare Bovo er ved at være klar efter sin skade.

- Hvordan fejrer en 19-årig fyr, så sit første mål i serie A?

- Jeg er dødtræt. Så jeg tager med kæresten hjem. Hun har besøg af en veninde, der har taget dvd’en med ’Morten og Peter’ med. Det bliver klasse.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: