Seedorf: Jeg er Milans nye træner

Clarence Seedorf stopper en aktiv karriere, hvor han som den eneste har vundet Champions League med tre forskellige klubber, for at tiltræde i sin tidligere klub

Clarence Seedorf har som mangeårig Milan-spiller vundet et hav af trofæer. Nu skal han som træner løfte den tidligere storklub fra en middelmådig placering i Serie A (Foto: AP)
Clarence Seedorf har som mangeårig Milan-spiller vundet et hav af trofæer. Nu skal han som træner løfte den tidligere storklub fra en middelmådig placering i Serie A (Foto: AP)

Clarence Seedorf bekræfter overfor Football Italia, at han er ny træner i Milan, der forleden fyrede Massimiliano Allegri.

Den 37-årige hollænder stopper dermed øjeblikkeligt som spiller i brasilianske Botafogo.

Det har han netop fortalt på et pressemøde i Botafogo:

- Jeg er her for at fortælle, at jeg stopper efter 22 år som aktiv, sagde Seedorf, der var flankeret af sin agent og klubbens præsident, Mauricio Assumpcao.

Presset Milan-træner: Jeg er vred

- Det har været en svær beslutning, men jeg er glad for, hvad jeg har opnået i min karriere og forlader en klub i god forfatning.

- Det seneste halvandet års erfaringer har fået mig til at vokse ind i faget, og det vil hjælpe mig meget i mit næste job som træner for Milan.

Clarence Seedorf har som den eneste fodboldspiller nogensinde vundet Champions League med 3 forskellige klubber, Ajax i 1995, Real Madrid i 1998 og med AC Milan i både 2003 og 2007.

Han vandt også to italienske mesterskaber og den italienske pokalturnering med AC Milan.

Brasilianske fans kastede æg på Milan-legende

Massimiliano Allegri blev fyret, efter at Milan søndag satte en tomåls føring over styr og tabte 3-4 til nyoprykkerne fra Sassuolo. Med det nederlag kom Milan 30 point efter topholdet Juventus og altså 20 point fra en kvalifikation til Champions League.

Dermed er det gået stærkt tilbage, siden Allegri førte holdet til tops i Serie A i sin første sæson i 2010/2011.

Det italienske fodbold-site mener at vide, at han har fået en toethalvt-årig kontrakt hos den noget kriseramte storklub.