Fiorentina smed point i medrivende målfest

Alberto Aquilani lavede karrierens første hattrick, men det var ikke nok for Fiorentina, der hjemme måtte nøjes med 3-3 mod Genoa

Alberto Aquilanis hattrick rakte ikke til Fiorentina-sejr. (Foto: AP)
Alberto Aquilanis hattrick rakte ikke til Fiorentina-sejr. (Foto: AP)

Esbjergs kommende modstander i Europa League var storfavoritter hjemme på Stadio Artemio Franchi i Firenze mod Genoa, men Fiorentina kom på hårdt arbejde i en særdeles underholdende og afvekslende affære. 

Målfesten blev skudt i gang efter 27 minutter, da udeholdets Luca Antonelli blev spillet fri i feltet, trak uden om Neto i Viola-målet for der efter at smide sig. Dommeren pegede på pletten til stor og forståelig frustration for hjemmeholdets spillere.

Schmeichel-manager kender intet til Milan-rygte

Målræven Alberto Gilardino var ligeglad med det tvivlsomme straffespark, og fra 11-meter-pletten placerede han bolden helt op i målhjørnet til overraskende Genoa-føring.

Men så startede hjemmeholdets Alberto Aquilani en mindeværdig aften for sig selv. Massimo Ambrosini blev revet omkuld inde i feltet, og så stod der 1-1 i straffespark. Det stod der også på måltavlen øjeblikket efter, da Aquilanio sikkert omsatte fra pletten.

Men Genoa svarede på fornemmeste vis igen kort tid efter, da Matuzalem lidt heldigt fandt Luca Antonini, og så kunne den tidligere Milan-spiller atter bringe Genoa i front.

Ung dansker tester med Juventus

Denne gang varede føringen otte minutter, før Aquilani atter var på spil. Genoa-forsvaret kunne ikke få ekspederet bolden væk, og efter et klumpspil af den store slags snuppede Aquilani bolden og udlignede sikkert bag Perin i Genoa-målet.

Efter 57 minutters spil kom Fiorentina endelig i front, og hvem andre end Aquilani var manden bag scoringen. Han modtog bolden i højre side og via en Genoa-spiller strøg bolden forbi Perin til Fiorentina-føring 3-2.

Magnus Troest forlænger i Italien

Så troede hovedparten på Stadio Artemio Franchi, at hjemmeholdet ville køre sejren i hus, men forsvarsspilleren Sebastian De Maio ville det anderledes, da han efter et hjørnespark stod på det helt rigtige sted tæt under mål, og så var der atter balance i regnskabet.

Roma haler ind på Juventus

Mere blev der ikke scoret i Firenze, og dermed mistede Fiorentina et vigtigt skridt i bestræbelserne på at sikre sig den tredjeplads, der giver adgang til Champions League. Den indtages i øjeblikket af Napoli, der har tre point mere end Fiorentina. 

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk