Stjerneadvokat: 'Nicklas bør slippe med en lille bøde'

Sprit-Bendtner har hyret stjerneadvokaten Michael Juul Eriksen til at føre sin sag og få nedsat sin bøde med 75 procent

Bendtner vil ikke betale en kæmpe bøde for spritkørsel. (Foto: Lars Poulsen)
Bendtner vil ikke betale en kæmpe bøde for spritkørsel. (Foto: Lars Poulsen)

I lørdags rakte Nicklas Bendtner ud efter de våde varer. Og i går rakte han så hånden ud efter manden, der skal sørge for, at han slipper så billigt som muligt i det danske retssystem.

Og det er på absolut øverste hylde, han vælger fra.

- Jeg kan bekræfte, at Bendtner-lejren har spurgt, om jeg vil tage sagen - og at jeg har sagt ja, siger Michael Juul Eriksen til Ekstra Bladet.

Se også:

Se også: DBU: Det er ikke en karantæne

Forsvarsadvokaten, der i offentligheden primært er kendt for sine spektakulære frifindelser af prominente rockere, er ikke for fin til at tage en lille sag, hvor hans klient på forhånd har erkendt sin ugerning.

- Det er en sag, hvor Nicklas har erkendt det hele og tager den straf, han måtte få, siger Juul Eriksen.

Straffen i spritkørsel-sagerne er sædvanligvis ligetil, når promillen ligger på 1,5 som i Bendtner-tilfældet: - Han mister sit kørekort i tre år, og normal praksis er, at man skal betale 1/25 af årslønnen ( brutto, red.) ganget med promillen. Og det er bødestørrelsen, jeg agter at udfordre og få sænket markant.

Læs mere:

Se også: Bendtner: DBU rammer mig hårdt

- For man skal huske, at Nicklas skal tjene sine penge på 10-12 år, mens normale danskere måske har en stabil indtægt over 40 år. Han bliver med andre ord ramt ' hårdere', og loven tager ikke stilling til sådan en situation.

- Jeg er ansat til at få den mindst mulige straf, og jeg mener, at der bør være noget, der hedder rimelighed i proportionerne i sådan en sag.

- Men tror du ikke, at der er mange danskere, der tænker: Han har kvajet sig, han har penge nok, og han har bare at betale ved kasse 1?

- Jo, helt sikkert. For jeg kan mærke, at der er en jantelovsmentalitet over sagen.

- Han dummer sig, og folk kaster sig straks over ham som frådende ulve. Men det ændrer ikke ved, at jeg mener, at han bør slippe med en lille bøde i forhold til det, der bliver lagt op til.

- Hvad er en ' lille bøde'? Hvad er dit succeskriterium?

- Jeg synes ikke, at han skal straffes fire gange så hårdt som dem, der bruger fire årtier på at tjene deres penge, når han kun bruger en fjerdedel. Så principielt bør han slippe med en fjerdedel, siger forsvarsadvokaten.

Læs også:

Se også: Bendtner mister kørekortet - se bøden her

Med andre ord - og for at gøre regnestykket til at forstå i runde tal: Hvis Bendtner tjener 25 bruttomillioner i sin nuværende kontrakt, vil anklageren plædere for, at angriberen skal hoste op med 1,5 mio. kroner, mens Juul Eriksen satser på, at Bendtner kan nøjes med 375.000 kroner Stjerneadvokaten håber, at retssagen kan finde sted i denne uge.

Læs meget mere om Bendtners druktur og se billederne i Ekstra Bladet i dag

1 af 2 Bendtners advokat Michael Juul Eriksen sammen med en anden klient, rockeren Brian Sandberg. (Polfoto)
2 af 2 Bendtner vil ikke betale en kæmpe bøde for spritkørsel. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere