De Jong matchvinder i Milano-derby

AC Milans Nigel de Jong blev matchvinder med sit mål til 1-0 over Inter i Serie A.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

AC Milan tog søndag aften en særdeles vigtig sejr, da mandskabet besejrede lokalrivalerne fra Inter med 1-0 i det traditionsrige opgør. Sejren var vigtig både for mentaliteten, men også for sæsonens succes, idet AC Milan nu efter en lang ørkenvandring i Serie A nu begynder at nærme sig de sjove pladser. Med de tre point er AC Milan på ottendepladsen, men har blot tre point op til netop Inter på femtepladsen, der giver europæisk fodbold i næste sæson.

Se også: Totti letter på hatten for Juventus

Sejren var desuden Milan-træner Clarence Seedorfs første i hollænderens første som Milan-træner, da han tog over i januar.Se også: Roma-fiasko gør Juventus til mester

Kampen mod Inter fandt sin afgørelse i anden halvleg, hvor Milan fik frispark i højre side. Det tog Mario Balotelli sig af, og med et hårdt indlæg ramte han Nigel de Jong, der sikkert headede sejrsmålet ind bag Samir Handanovic, som blot kunne se til. Målet forblev det eneste i en chancefattig kamp, og dermed kunne Milan juble over sejren på et San Siro, der denne aften var med netop Milan som hjemmebanemandskab.Se også: TV: Roma-fan anholdt for skud før pokalfinale
AC Milan møder nu Atalanta ude i næste kamp søndag, mens Sassuolo kommer på besøg på San Siro i sæsonens sidste kamp.

Juventus vandt søndag det italienske mesterskab, da Roma tabte 1-4 til Catania. Dermed kan Torino-klubben ikke længere hentes og napper et hattrick i guldmedaljer.

Her er de seneste 10 års italienske mestre:

2014: Juventus

2013: Juventus

2012: Juventus

2011: AC Milan

2010: Inter

2009: Inter

2008: Inter

2007: Inter

2006: Inter*

2005: Ingen mester*

* Juventus blev frataget mesterskaberne for 2005 og 2006 og tvangsnedrykket til den næstbedste række som følge af klubbens andel i Calciopoli-skandalen.

Inter blev tildelt mesterskabet for 2006 på skrivebordet, mens der ikke blev udpeget en mester for 2005.

0 kommentarer
Vis kommentarer