Gal klubpræsident afslører: Kender ikke rigtig Makienok

Palermos skøre klubpræsident Maurizio Zamparini afslører nu, at han egentlig ikke kender noget til sit danske nyindkøb

Simon Makienok på plads i Palermo i weekenden (Foto: ANSA)
Simon Makienok på plads i Palermo i weekenden (Foto: ANSA)

Det er næppe en positiv ting, hvis ens nye ejer egentlig ikke kender en. Ikke desto mindre er det tilfældet i italienske Palermo, hvor den magtfulde klubpræsident Maurizio Zamparini i et interview med italienske Tuttopalermo.net afslører, at han ikke rigtig kender danske Simon Makienok.

- Makienok? Jeg kender ham ikke særlig godt, men han blev anbefalet af vores sportsdirektør Ceravolo (Franco, red.) og Iachini (træner Giuseppe, red.) og er deres valg og ansvar, siger Zamparini, der er kendt for at være meget hurtig klar med fyresedlen til træneren, hvis resultaterne udebliver.

Således er denne Makienok-presbold også spillet videre til sportsdirektør og træner. Zamparini kaldes både gal, genial eller karismatisk alt efter, hvem man spørger. Årsagen findes i de mange trænerfyringer. Den længst siddende træner nåede fire år. Mere imponerende er det dog, at han i perioden 2002-2014 har nået at fyre 26 trænere.

Giuseppe Iachini overtog sædet i Palermo den 25. september sidste år efter Gennaro Gattuso, og har fået lov at blive efter det lykkedes ham at føre klubben tilbage i Serie A.

Positive toner
Ikke alt er dog negativt for Simon Makienok, der skiftede til den italienske Serie A-klub et par dage inden transfervinduet lukkede i. Zamparini ser nogle kvaliteter, som bare skal udvikles.

- Som dansker tror jeg, han er nødt til at lære en masse i vores liga, men jeg tror, han har de rigtige kvaliteter. Forhåbentlig ender han sit første år ligesom Toni (Luca, red.). Alle undrede sig også dengang over den ranglede fyr, lyder det fra Zamparini, der overordnet erklærer sig tilfreds med klubbens ageren på transfermarkedet.

Luca Toni fik nærmest på egen hånd Palermo i Serie A, da han bombede 30 kasser ind i sin første sæson for de lyserøde. Så er presbolden så også spillet over til Simon Makienok.

Se også: TV: Makienok forsøger sig på italiensk

Se også: Makienoks Palermo sælger VM-bomber

Simon Makienok har skrevet under på en fire-årig kontrakt.

- Det har været mit mål siden min tid i HB Køge at komme til en af de store ligaer i Europa. Første skridt var Brøndby, og min tid i klubben vil jeg altid tænke tilbage på klubben med glæde, sagde Makienok, da skiftet var gået igennem.

Den reelle pris for Simon Makienok er muligvis højere end de 17 mio. kr., som Brøndby meddeler, at salget påvirker regnskabet. Der har været gættet på mellem 20 og 25 mio. kr., og det beløb er nok tættest på førstnævnte.

Simon Makienok kom til Brøndby fra HB Køge i januar 2012. Han nåede at spille 74 Superligakampe og score 35 mål. Makienok har desuden spillet seks A-landskampe.

Se også: Ekspert om Makienok-skifte: Det er et galehus

Se Makienoks to sidste kasser i Superligaen herunder

0 kommentarer
Vis kommentarer